Scroll Top

“Κλείσε τα αυτιά σου” σε όσους σου λένε πως δεν μπορείς!

Ο Κανόνας είναι: Μην επιτρέπεις την αρνητικότητα στη ζωή σου.

Αρνητικότητα, δεν είναι η γκρίνια για τη ζέστη που κάνει σήμερα ή το φαγητό που δεν τρώγεται… Εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές και ενοχλητικές μορφές, ακόμα και στη δουλειά σου καθημερινά!

Κάθε φορά που θα ακούς κάποια από τις παρακάτω κουβέντες, τότε απλά κλείσε τα αυτιά σου.

1. Δε Μπορείς να το Κάνεις

Οι αρνητικοί άνθρωποι, συνειδητά ή μη, περιφέρονται ανάμεσα στους υπόλοιπους και τους μιλάνε συνεχώς για πράγματα που δε μπορούν να γίνουν. Το “δε μπορείς” είναι η αγαπημένη τους έκφραση! Σαν επιχειρήσεις δε, επιμένουν στο “δε μπορούμε” . Αυτό είναι ένα είδος πολιτικής που χρησιμοποιεί μια εταιρεία, όταν μια υπηρεσία δεν είναι στα μέτρα της. Μπορείς να φανταστείς μια διαφήμιση με σλόγκαν, “δε μπορούμε να το κάνουμε” ; Όχι βέβαια. Το προτιμότερο θα ήταν “Θα τα καταφέρουμε” ή “Άσε με να σου δείξω πώς θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί” .

Συνήθως, είναι κάτι εφικτό που παρουσιάζεται ως το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο! Μπορεί όντως να μην υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τουλάχιστον εσύ θα το έχεις προσπαθήσει και ίσως να προκύψει και μια εναλλακτική λύση, που δεν την είχες σκεφτεί καν.

2. Είναι Απίθανο

Συγγενικής σημασίας, του “Δε μπορείς” . Και τι είναι αυτό που θέλουν να σου πουν; “Παραιτήσου, πριν καν αρχίσεις την προσπάθεια” .

Είναι ο τύπος του ανθρώπου που καταστρέφει εξ’ αρχής και την παραμικρή πιθανότητα επίλυσης κάποιου θέματος. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις και τον ανταγωνισμό, οφείλεις να σκέφτεσαι θετικά και πως όλα είναι δυνατά. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι εφευρέσεις και οι βιομηχανίες αλλάζουν και εξελίσσονται συνεχώς. Αεροπλάνα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, iPhones, όλα προήλθαν από την ανάγκη του ανθρώπου να εξελίξει την τεχνολογία.

Λίγα μόλις χρόνια πριν, ήταν αδύνατο να φανταστείς πως με το να πληκτρολογήσεις το όνομά σου σε μια μηχανή αναζήτησης, θα εμφανίζει με ένα και μόνο κλικ τα πάντα για σένα! Τίποτα δεν είναι απίθανο, αρκεί να πιστέψεις σε αυτό. Αλλά ακόμα και να είναι απίθανο, οι άνθρωποι θα σε θαυμάσουν για την προσπάθειά σου, να κάνεις το αδύνατο, δυνατό!

3. Δεν είναι δική μου δουλειά

Τι σημαίνει πραγματικά; ” Εγώ δεν το κάνω αυτό, είμαι απλός ακόλουθος, όχι ο ηγέτης, είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, δε λύνω προβλήματα, είμαι ένα πρόβλημα! ”

Όταν ακούς κάποιον να σου λέει αυτή τη φράση, αγνόησέ τον και απλά πες του πως αν θέλει να είναι κάτι αξιόλογο και πολύτιμο πάνω σε αυτή τη γη, στην εταιρεία και στην κοινωνία, τότε είναι όλα δουλειά του και αποτελούν ευθύνη του.

Συχνά οι άνθρωποι, λένε πως “δεν είναι δική μου δουλειά αυτό” , γιατί δε θέλουν να φορτωθούν ευθύνες και περιττό άγχος για την επίλυση κάποιου θέματος στη δουλειά. Ισχυρίζονται πως δε γνωρίζουν τι συμβαίνει και πως δε μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Παρότρυνε τους να το χειριστούν με κάποιον τρόπο, να αποδώσουν περισσότερο και αν δεν ξέρουν πώς, προσπάθησε να τους κάνεις να το καταλάβουν. Επισήμανε τους, τα δημιουργικά και μοναδικά στοιχεία της προσωπικότητάς τους και της δουλειάς τους. Αυτό θα αποτελέσει μια μικρή νότα αισιοδοξίας στην αρνητική τους στάση έως τώρα. Βοηθάει μια ερώτηση του τύπου: “Αν δεν είναι εσύ ο σωστός άνθρωπος για να το κάνεις αυτό, τότε ποιος είναι;”

4. Επιτέλους Παρασκευή!

Είναι μια από τις αρνητικότερες εκφράσεις, μεταμφιεσμένη σε θετική. “Ανυπομονώ να έρθει η Παρασκευή!” . Σαν να είναι μια γιορτή. Όλος ο κόσμος την Παρασκευή το πρωί, ξαφνικά αλλάζει διάθεση και ψυχολογία.

“Βάζουν σε πάγο” όλη τους την παραγωγική και δημιουργική εβδομάδα, αναμένοντας απλά και μόνο την Παρασκευή και μετά χαλαρώνοντας όλη την ημέρα, κάνουν σχέδια για το Σαββατοκύριακο.

Πόσες Παρασκευές νομίζουν πως έχουν; Κάνοντας ένα fast forward 40 χρόνια μετά, τι θα λένε; Σπαταλούν τόσες μέρες χωρίς σκοπό, περιμένοντας απλά και μόνο το Σαββατοκύριακο για να “ζήσουν” .

Οι αρνητικοί άνθρωποι, μοιάζουν σαν τα μικρά καβουράκια. Προσπαθούν να πιάνουν μικρά πράγματα με τις δαγκάνες τους, περιμένοντας στην παραλία για το κύμα της παλίρροιας που θα έρθει και θα τα παρασύρει ξανά πίσω στον ωκεανό…

Αγνόησέ τους όσο περισσότερο μπορείς. Μη σπαταλάς τον πολύτιμο και δημιουργικό σου χρόνο και ακούς τα αρνητικά τους σχόλια και απόψεις και προώθησε ένα ευχάριστο και αισιόδοξο περιβάλλον εργασίας.

Διάβασε επίσης, τις 10 Απαιτητικές δεξιότητες, που θα σε ανταμείβουν μια ζωή!

πηγή: entrepreneur.com

Related Posts