Scroll Top

Πώς να αποδεχτείτε πληρωμές Bitcoin στο κατάστημά σας

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει μια επιχείρηση όπου πραγματοποιούνται συχνά συναλλαγές, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την δυνατότητα αποδοχής πληρωμών με Bitcoin από τους πελάτες σας. Είναι πράγματι δημοφιλές, με κρυπτογράφηση και χρησιμοποιεί πραγματικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για την πραγματοποίηση καθημερινών αγορών.

Καταστήματα που δέχονται bitcoin

Έχει νόημα να ανοίξετε την πόρτα σε ένα νέο μέσο για την εξασφάλιση πληρωμών στην επιχείρησή σας, ειδικά εάν μπορεί απλά να αυξήσει τα έσοδά σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο να το ρυθμίσετε αν ξέρετε τι να κάνετε, οπότε ας ξεπεράσουμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε τις πληρωμές Bitcoin για την επιχείρησή σας.

Δεν αναφερόμαστε σε συμβουλές για χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Αυτό το άρθρο εξηγεί τους τρόπους αποδοχής πληρωμών Bitcoin στην επιχείρησή σας.

Ορολογία bitcoin

Wallet: Ένα πορτοφόλι crypto είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού όπου αποθηκεύονται τα νομίσματα. Για να είμαστε τεχνικά ακριβείς, τα Bitcoins δεν αποθηκεύονται οπουδήποτε. Υπάρχει ένα ιδιωτικό κλειδί (μυστικός αριθμός) για κάθε διεύθυνση Bitcoin που αποθηκεύεται στο πορτοφόλι Bitcoin του ιδιοκτήτη που κατέχει το υπόλοιπο. Τα πορτοφόλια Bitcoin διευκολύνουν την αποστολή και λήψη Bitcoins και δίνουν την κυριότητα του υπολοίπου Bitcoin στον χρήστη.

Exchanges: Μια ανταλλαγή Bitcoin είναι μια ψηφιακή αγορά όπου οι έμποροι μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν Bitcoins χρησιμοποιώντας διαφορετικά νομίσματα fiat ή altcoins. Μια ανταλλαγή νομισμάτων Bitcoin είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που ενεργεί ως μεσάζων μεταξύ αγοραστών και πωλητών κρυπτογράφησης.

QR Code: Ένας QR κώδικας (συντόμευση για “γρήγορη απάντηση”) είναι ένας τύπος γραμμωτού κώδικα που περιέχει μια μήτρα από μπλοκ ή κουκκίδες. Μπορεί να σαρωθεί χρησιμοποιώντας σαρωτή QR ή smartphone με ενσωματωμένη κάμερα. Μόλις γίνει η σάρωση, το λογισμικό στη συσκευή μετατρέπει τις κουκκίδες μέσα στον κώδικα σε αριθμούς. Για παράδειγμα, η σάρωση ενός κωδικού QR με το τηλέφωνό σας ενδέχεται να ανοίξει μια διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του τηλεφώνου σας. Όλοι οι κώδικες QR έχουν τετράγωνο σχήμα και περιλαμβάνουν τρία τετράγωνα περιγράμματα στην κάτω αριστερή, πάνω αριστερή και πάνω δεξιά γωνία.

Public Key: Δημιουργείται ένα δημόσιο κλειδί σε κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού και χρησιμοποιείται για τη μετατροπή ενός μηνύματος σε μορφή που δεν μπορεί να διαβαστεί. Η αποκρυπτογράφηση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό, αλλά ταυτόχρονα ιδιωτικό κλειδί. Τα δημόσια και τα ιδιωτικά κλειδιά έχουν αντιστοιχηθεί για να επιτρέψουν ασφαλή επικοινωνία.

Hardware Terminals: Ένα τερματικό είναι μια ηλεκτρονική συσκευή υλικού επικοινωνίας που χειρίζεται την είσοδο και την εμφάνιση των δεδομένων. Ένα τερματικό μπορεί να είναι ένας υπολογιστής ή ένας σταθμός εργασίας συνδεδεμένος σε ένα δίκτυο.

Εξοικειωθείτε με αυτούς τους όρους προκειμένου να έχετε καλύτερη κατανόηση του τρόπου αποδοχής των πληρωμών Bitcoin.

Wallets

Είναι ο πρώτος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποδεχτείτε τις πληρωμές Bitcoin μέσω ενός wallet. Ανάλογα με τον όγκο των πληρωμών σε κρυπτονομίσματα που λαμβάνετε, μπορείτε να τα δεχτείτε μεταφέροντάς τα απευθείας σε ένα crypto wallet που μπορείτε να ρυθμίσετε. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόνοι κρυπτογραφημάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αυτά τα crypto wallet.

Ουσιαστικά, ένα wallet είναι απλά μια σειρά τυχαίων γραμμάτων και αριθμών. Πολλές ανταλλαγές Bitcoin εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες που προσφέρουν υπηρεσίες πορτοφολιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε σε έναν από αυτούς στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο κλειδί σας ως τη διεύθυνση του πορτοφολιού για τους πελάτες σας. Αν θέλετε να τους διευκολύνετε, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό QR ώστε να σαρώσουν και να στείλουν την κρυπτογράφηση σε δευτερόλεπτα.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το σαρώσετε, να βάλετε το απαραίτητο ποσό των Bitcoins και να υπογράψετε με το ιδιωτικό κλειδί τους. Η τιμή Bitcoin είναι γνωστό ότι  κυμαίνεται σε μεγάλες κλίμακες, οπότε φροντίστε να αναζητήσετε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία σε οποιαδήποτε σημαντική ανταλλαγή πριν πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή. Εφόσον έχετε τον χρόνο να ελέγξετε τις τιμές και να ορίσετε το δημόσιο κλειδί, τότε θα είστε σε καλό δρόμο για να λαμβάνετε Bitcoin. Απλά θυμηθείτε να διαφημίζετε στους πελάτες σας ότι αποδέχεστε το Bitcoin, αλλιώς σπάνια το κάνουν.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε σε ένα wallet για μια ηλεκτρονική ανταλλαγή και να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο κλειδί σας και τη διεύθυνση του wallet για τους πελάτες σας. Αν θέλετε να τους διευκολύνετε, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό QR για να σαρώσουν και να στείλουν την κρυπτογράφηση σε δευτερόλεπτα.

Apps

Πρόσφατα, οι προγραμματιστές λογισμικού δημιούργησαν  εφαρμογές που μπορούν να κάνουν πολύ πιο εύκολη την αποδοχή του Bitcoin. Αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν τα wallet, καθώς επιτρέπουν στους πελάτες να μεταφέρουν απευθείας Bitcoin σε εσάς μέσω μιας ενδιάμεσης πλατφόρμας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε μία από αυτές τις εφαρμογές και να συνδέσετε το wallet σας σε αυτό. Ο έμπορος εισάγει το ακριβές ποσό που απαιτείται στο fiat και η εφαρμογή παράγει τότε έναν κώδικα QR που θα σαρωθεί από τον πελάτη. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να σαρώσει τον κώδικα.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν smartphones σε καθημερινή βάση, αξίζει να κατεβάσετε μία από αυτές τις εφαρμογές, δεδομένου ότι δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ορισμένες από τις εφαρμογές που μπορείτε να λάβετε για αυτό περιλαμβάνουν το CoinFly, το BitPay και το CoinGate.

Οι εφαρμογές smartphone είναι ένας άλλος τρόπος για να λαμβάνετε απευθείας Bitcoins από τους πελάτες σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε λήψη των εφαρμογών και να συνδέσετε την κάρτα ή την τράπεζά σας.

Hardware Terminals

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται το Bitcoin, τόσο περισσότερο έχει νομιμοποιηθεί ως βιώσιμη επιλογή πληρωμής. Κατά συνέπεια, οι μηχανικοί και οι τεχνικοί έχουν αναπτύξει συγκεκριμένο υλικό για να διευκολύνουν αυτές τις πληρωμές. Αυτά ονομάζονται συστήματα σημείου πώλησης και οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν πολύ από τη χρήση τους.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη τερματικών υλικού (Hardware Terminals) για τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των Coinkite και BitPay. Πρόκειται για τερματικά πληρωμής Bitcoin, τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν κώδικες QR, χρεωστικές κάρτες Bitcoin και άλλες μορφές μεθόδων πληρωμής Bitcoin. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορεί να σας κοστίσει περισσότερα χρήματα από τη λήψη μιας εφαρμογής ή τη χρήση του wallet σας. Ανάλογα με τον όγκο των πληρωμών κρυπτογράφησης που λαμβάνετε, αυτό μπορεί να είναι ή να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να το ρυθμίσετε και να τον αποδεχτείτε.

Ωστόσο, αν έχετε μια επιχείρηση όπου σπάνια ή περιστασιακά λαμβάνετε πληρωμές Bitcoin, μπορεί να είναι σπατάλη των χρημάτων και του χρόνου σας. Αντ ‘αυτού, να επιμείνετε σε οποιαδήποτε από τις προηγούμενες μορφές αποδοχής πληρωμής, εκτός αν είστε εντάξει με τα επιπλέον μετρητά που εμπλέκονται με την οργάνωση.

Πληρωμές στο ηλεκτρονικό κατάστημα

Έχετε ηλεκτρονική επιχείρηση και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον από τους προηγούμενους τρόπους αποδοχής πληρωμών Bitcoin; Μην ανησυχείτε, μπορείτε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις πληρωμές Bitcoin μέσω της δημιουργίας κουμπιών που συνδέονται με τους διαμεσολαβητές πληρωμών μέσω διαδικτύου. Μπορείτε να ρυθμίσετε και να διαφημίσετε ένα κουμπί “pay with Bitcoin” που εξομαλύνει τη διαδικασία κρυπτογράφησης.

Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες είναι οι BitPay, CoinBase και CoinGate.

Κατ’αυτόν τον τρόπο λαμβάνετε μερικές γραμμές HTML κώδικα που μπορείτε να ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας και  είστε έτοιμοι!

Είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά καλή και απλή διαδικασία, οπότε ακόμα και αν γνωρίζετε ότι δεν θα λάβετε πάρα πολλές πληρωμές Bitcoin, δεν θα σας ζημιώσει για να το εγκαταστήσετε. Στην πραγματικότητα, μπορεί επίσης να δείξει στους πελάτες σας ότι είστε εξαιρετικά σύγχρονοι και χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη τεχνολογία.

Τα Συν και τα Πλην

Δεν χρειάζεται να πληρώνετε επιπλέον τέλη συναλλαγών εάν δεν επιλέξετε. Όταν πρόκειται για πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, τα πρόσθετα τέλη συναλλαγών προστίθενται και μπορούν να καταλήξουν να σας κοστίζουν πολλά χρήματα. Όταν λαμβάνετε πληρωμές Bitcoin, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να πληρώσετε τις αμοιβές συναλλαγών που πηγαίνουν στους υπολογιστές που φιλοξενεί το δίκτυο. Εάν καταλήξετε να πληρώσετε, θα πάρετε το Bitcoin σας γρηγορότερα, αλλά έχοντας την επιλογή να μην πληρώσετε είναι αρκετά βολικό.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο κάποιος μπορεί να μην επιθυμεί να αποδεχθεί τις πληρωμές Bitcoin οφείλεται στην αστάθεια της αγοράς. Μόλις λίγες μέρες – ή ακόμα και ώρες – θα μπορούσατε να δείτε ένα μεγάλο ποσό των πληρωμών σας Bitcoin να υποτιμάται σε αξία αν η αγορά καταρρεύσει, αφήνοντάς σας με λιγότερα χρήματα. Οποτεδήποτε αποφασίσετε να αποδεχτείτε Bitcoin ή άλλες πληρωμές με κρυπτονομίσματα, πρέπει να αποδεχτείτε τον κίνδυνο των εξαιρετικά ασταθών αγορών που μπορούν να εξαντλήσουν τα έσοδά σας.

Από την άλλη, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου η αγορά ανακάμπτει και κάτι που αρχικά πωλήσατε για 500€ στο Bitcoin αυξάνεται και να αξίζει περισσότερο. Εάν γρήγορα μπορείτε να μεταφέρετε αυτά τα χρήματα σε fiat όταν η αγορά ανέβει καλά, θα βρεθείτε με περισσότερα χρήματα από πριν. Όλα εξαρτώνται από την αγορά και εάν λειτουργεί ή όχι στην εύνοιά σας, πράγμα που αποτελεί κίνδυνο όπου πρέπει να είστε εντάξει με τη ανάληψη όταν πρόκειται για την αποδοχή πληρωμών Bitcoin.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που σχετίζονται με τη ανάληψη των πληρωμών Bitcoin περιλαμβάνουν μια εξαιρετικά ασταθή αγορά, αυξημένη διαφάνεια και λιγότερα τέλη συναλλαγών

Συμπέρασμα

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να καινοτομεί και να φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ζούμε, η κρυπτογράφηση έχει αναδειχθεί ως μία από τις νεότερες προσθήκες στον συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο των ελπιδοφόρων ιδεών που πρέπει να προσέξουμε. Στην πραγματικότητα, έχει καθυστερημένα νομιμοποιηθεί ως μία από τις νεώτερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που πρέπει και θα κάνουν βήματα βελτίωσης τα επόμενα χρόνια.

Ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε κατέχει μια επιχείρηση όπου το Bitcoin θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βιώσιμος τρόπος πληρωμής για τις υπηρεσίες της, θα πρέπει να εξετάσει ιδιαίτερα την εφαρμογή ενός από αυτά τα συστήματα για να τα δεχτεί και να τα μεταφέρει στην τράπεζά του.

Παρόλο που εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς όσον αφορά την εξομάλυνση του Bitcoin για καθημερινές πληρωμές, αρχίζουμε να βλέπουμε έναν μεγαλύτερο όγκο αυτών των συναλλαγών που γίνονται καθημερινά. Όπως πάντα, ευτυχής επένδυση!

Related Posts