Scroll Top

Το κρυπτονόμισμα Pi και η αξία του

Add-a-little-bit-of-body-text

Ερωτήσεις και απαντήσεις από το minepi.com

Πως λειτουργεί το κρυπτονόμισμα π; Ποιος είναι ο σκοπός του, και τι αξία έχει πραγματική;

Αποποίηση ευθύνης: Το κρυπτονόμισμα Pi ΔΕΝ σημαίνει τσάμπα λεφτά

Το Pi ΔΕΝ είναι δωρεάν χρήματα. Είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο του οποίου η επιτυχία εξαρτάται από τις συλλογικές συνεισφορές των μελών του. Το Pi είναι αφιερωμένο στο να βοηθά καθημερινούς ανθρώπους να συμμετέχουν σε ένα οικοσύστημα βασισμένο σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σε ένα blockchain που τροφοδοτείται από ένα κρυπτονόμισμα χωρίς την ανάγκη για παραδοσιακούς μεσάζοντες. Αν ψάχνετε για γρήγορα χρήματα, ψάξτε αλλού.

Τι είναι το Pi

Το Pi Network είναι ουσιαστικά ένα παγκοσμίως προσβάσιμο διαδικτυακό οικοσύστημα blockchain που χρησιμοποιεί το “Pi” – ένα νέο κρυπτονόμισμα από και προς απλούς καθημερινούς ανθρώπους, όπου μπορείτε να “εξορύξετε” (προς το παρόν) στο τηλέφωνό σας δωρεάν και εύκολα.

Τα κρυπτονομίσματα είναι μια νέα μορφή ψηφιακού χρήματος που διατηρείται και διασφαλίζεται από μια κοινότητα, αντί από κυβερνήσεις ή τράπεζες.

Σήμερα, μπορείτε να εξορύξετε το κρυπτονόμισμα Pi κάνοντας διάφορες συνεισφορές στο οικοσύστημα, συγκεκριμένα, βοηθώντας στην ασφάλεια του blockchain, στην ανάπτυξη του αξιόπιστου δικτύου του Pi, στην εκτέλεση ενός Node και στην αλληλεπίδραση με το οικοσύστημα της εφαρμογής Pi. Ενώ τα περισσότερα κρυπτονομίσματα (όπως το Bitcoin) ήταν πολύ δύσκολο για τους καθημερινούς ανθρώπους να το χρησιμοποιούν και να έχουν πρόσβαση, το Pi βάζει τη δύναμη των κρυπτονομισμάτων στην παλάμη του χεριού σας.

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Είναι το Pi αληθινό; υπάρχουν πολλά ασαφή σχόλια online

Το Pi αποτελεί αυθεντική προσπάθεια μιας ομάδας αποφοίτων του Stanford, ώστε να δώσει στους καθημερινούς απλούς ανθρώπους μεγαλύτερη πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα. Η βασική ομάδα του Pi καθοδηγείται από μια ομάδα αρχικών καινοτόμων στο blockchain και στην κοινωνική πληροφορική, με διδακτορικούς τίτλους από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το έργο θα πετύχει. Ωστόσο, η Core Team έχει δεσμευτεί να εργαστεί σκληρά μαζί με όλους τους Pioneers, για να κάνει τα κοινά μας όνειρα πραγματικότητα, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την «Βασική Ομάδα» στη σελίδα της ομάδας στον ιστότοπο.

Επιπλέον, η εφαρμογή είναι δωρεάν. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ξοδέψετε χρήματα από την τσέπη σας σε αυτήν την εφαρμογή. Η εφαρμογή ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από το Google Play και το Apple App Store. Μόνο στο Google Play store εμφανίζει εκατομμύρια λήψεις.

Στην πραγματικότητα, το δίκτυο χρησιμοποιεί μια εγγενή, αποκεντρωμένη διαδικασία KYC για να αναγνωρίσει και να επαληθεύσει ότι τα μέλη έχουν μόνο έναν λογαριασμό και να αποτρέψει τα bots ή ψεύτικους λογαριασμούς να προσπαθήσουν να παίξουν με το σύστημα.

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Πώς μπορεί να είναι δωρεάν η εξόρυξη του Pi; Χρησιμοποιείτε τους πόρους του τηλεφώνου μου;

Επιτρέποντας στους Pioneers (πρωτοπόρους) να εξορύξουν δωρεάν κρυπτονομίσματα Pi, αποτελεί μια συνειδητή επιλογή δικτύου στην υπηρεσία της διασφάλισης προσβασιμότητας σε κρυπτονομίσματα σε άτομα ανεξάρτητα από το οικονομικό τους υπόβαθρο. Στην πραγματικότητα, το 65% του συνόλου της προσφοράς Pi θα είναι διαθέσιμο για εξόρυξη από Pioneers δωρεάν, κάτι που αποτελεί σημαντικό μερίδιο για την κοινότητα στον χώρο του blockchain.

Το Pi Network ΔΕΝ χρησιμοποιεί τους πόρους του τηλεφώνου σας – CPU, RAM, δίκτυο, δεδεομένα ή οτιδήποτε άλλο.

Η κύρια εφαρμογή Pi και η εφαρμογή Pi Browser χρησιμοποιούν τόση μπαταρία τηλεφώνου όπως κάθε άλλη κανονική εφαρμογή. Ανατρέξτε στην επόμενη απάντηση για να καταλάβετε γιατί η εξόρυξη Pi δεν καταναλώνει τους πόρους του τηλεφώνου σας.

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Πώς ακριβώς μπορεί να εξορυχθεί το Pi σε κινητά τηλέφωνα χωρίς κατανάλωση ενέργειας η οποία είναι συνήθως γνωστή στην «εξόρυξη κρυπτονομισμάτων»;

Το Pi το επιτυγχάνει χρησιμοποιώντας έναν διαφορετικό τύπο αλγορίθμου συναίνεσης στο blockchain του, αντί του ευρέως γνωστού αλγόριθμου Proof of Work (POW) που καταναλώνει πολλή ενέργεια. Ο αλγόριθμος συναίνεσης του Pi είναι προσαρμοσμένος από το Stellar Consensus Protocol (SCP) και έναν αλγόριθμο που ονομάζεται Federated Byzantine Agreement (FBA), οι οποίοι δεν απαιτούν την κατανάλωση ενέργειας για να επιτευχθεί συναίνεση προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα καθολικό. Αυτός ο τύπος αλγόριθμου συναίνεσης απαιτεί από τους κόμβους να σχηματίζουν απαρτίες και να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους με βάση ένα γράφημα εμπιστοσύνης που αποτελείται από μεμονωμένες φέτες απαρτίας, για να καταλήξουν σε «συναίνεση» σχετικά με το ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο μπλοκ.

Η εξόρυξη συνεισφέρει στον αλγόριθμο συναίνεσης για να εξασφαλίσει το καθολικό στο blockchain για ανταμοιβές. Ενώ η εξόρυξη POW απαιτεί από τους κόμβους να «δουλεύουν» για να λύσουν μαθηματικούς γρίφους ώστε να βοηθήσουν τον αλγόριθμο να επιτύχει συναίνεση και παρεμπιπτόντως να καταναλώσει πολλή ενέργεια, η εξόρυξη Pi απαιτεί ένα κατανεμημένο γράφημα εμπιστοσύνης. Οι κύκλοι ασφαλείας κάθε μεμονωμένου mobile miner θα συγκεντρωθούν σε ένα παγκόσμιο γράφημα εμπιστοσύνης που θα τροφοδοτεί τον αλγόριθμο συναίνεσης του blockchain Pi. Ως εκ τούτου, κάθε mobile miner εξορύσσει το Pi, συμβάλλοντας στη διατομεακότητα, την ασφάλεια και τη σκοπιμότητα του συναινετικού αλγόριθμου του blockchain Pi, προκειμένου να διασφαλιστεί το καθολικό Pi.

Ενώ η συνεισφορά των POW miners σε αυτές τις αλυσίδες μπλοκ είναι η ηλεκτρική ενέργεια, η συνεισφορά των mobile εξορύξεων Pi στο Pi Blockchain είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης τους και η ενεργή επιβεβαίωση τέτοιων σχέσεων. Η ισχυρή μόχλευση της εκτέλεσης του αλγορίθμου συναίνεσης που βασίζεται στο γράφημα εμπιστοσύνης που δημιουργούν τα κινητά τηλέφωνα εξακολουθεί να πέφτει σε nodes υπολογιστών. Στην πραγματικότητα, το Pi Testnet έχει ήδη περισσότερους από 10.000 τέτοιους nodes κόμβους υπολογιστών που θα μεταφερθούν σύντομα στο Pi Mainnet, τοποθετώντας το Pi σε μια καλή πορεία για τη δημιουργία ενός πολύ αποκεντρωμένου δικτύου blockchain.

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Πώς χρησιμοποιούμε το Pi Wallet; μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εξωτερικό πορτοφόλι για το Pi μας στο μέλλον;

Το Pi Network διαθέτει μια εγγενή εφαρμογή Πορτοφολιού Pi noncustodial στο πρόγραμμα περιήγησης Pi. Δημιουργήστε το Πορτοφόλι σας κατεβάζοντας την εφαρμογή Pi Browser από το Google Play Store ή το iOS App Store και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο πρόγραμμα περιήγησης μέσω της εφαρμογής εξόρυξης Pi. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη σελίδα “wallet.pi” στο πρόγραμμα περιήγησης Pi.

 

Είστε ο μοναδικός κάτοχος του ιδιωτικού κλειδιού του Πορτοφολιού σας με τη μορφή φράσης πρόσβασης, η οποία δημιουργείται τοπικά στο τηλέφωνό σας και δεν έρχεται ποτέ στους διακομιστές του Pi. Το δημόσιο κλειδί σας αποκαλύπτεται επίσης σε εσάς κατά τη διαδικασία δημιουργίας πορτοφολιού, και υποτίθεται ότι είναι δημόσια ορατό όπως σε οποιοδήποτε άλλο blockchain.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τη φράση πρόσβασης του Πορτοφολιού σας (ισοδύναμη με το ιδιωτικό κλειδί σας) σε ασφαλή τοποθεσία και μην την κοινοποιείτε με κανέναν άλλο.

Λόγω του μη στερητικού χαρακτήρα του, το Πορτοφόλι σας δεν θα είναι ανακτήσιμο από τους διακομιστές του Pi Network. Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία KYC και το μεταβιβάσιμο υπόλοιπό σας Pi μετεγκατασταθεί στην αλυσίδα μπλοκ Mainnet, μπορεί να χάσετε όλο το Πορτοφόλι σας, εάν χάσετε αυτήν τη φράση πρόσβασης.

Το υπόλοιπο Pi που είναι ορατό στην εφαρμογή Pi (το υπόλοιπό σας στο κινητό) μπορεί να μην βρίσκεται ακόμα στο Πορτοφόλι Pi. Το υπόλοιπο του κινητού γίνεται μεταβιβάσιμο στο Mainnet Wallet σας, αφού περάσετε την διαδικασία KYC (επαλήθευση ταυτότητας) και ολοκληρώσετε τη λίστα ελέγχου Mainnet στην εφαρμογή Pi. Όλο και περισσότερο από το υπόλοιπο του κινητού σας γίνεται μεταβιβάσιμο καθώς τα μέλη του Κύκλου Ασφαλείας σας (και σε μεταγενέστερο στάδιο τα μέλη της Ομάδας Παραπομπής) περνούν την KYC. Η επαλήθευση KYC διασφαλίζει ότι το Pi που έχετε εξορύξει μαζί με αυτά τα μπόνους προέρχονται από επαληθευμένα, πραγματικά άτομα.

Στην περίοδο Εσωτερικού Δικτύου του Mainnet, το Πορτοφόλι σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολή ή λήψη ομότιμων Pi χρήστη-με-χρήστη ή μέσω εφαρμογών εντός του οικοσυστήματος εφαρμογών του Pi Network. Κατά την επόμενη περίοδο Ανοιχτού Δικτύου, θα επιτρέπεται η εξωτερική συνδεσιμότητα, επομένως το Πορτοφόλι Pi θα είναι ανοιχτό στην κατοχή οποιουδήποτε τύπου περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων και τα εξωτερικά πορτοφόλια μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μπλοκ Pi.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο ενημερωμένο κεφάλαιο του roadmap του προσχεδίου whitepaper εδώ.

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Pi;

Η εφαρμογή Pi σάς επιτρέπει να εξορύξετε κρυπτονομίσματα Pi, κάνοντας διάφορες συνεισφορές στο δίκτυο. Όσο περισσότερο συνεισφέρετε, τόσο περισσότερο Pi εξορύσσετε. Η εφαρμογή αποτελεί επίσης το σπίτι σας για τον λογαριασμό σας Pi, όπου μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στις ενημερώσεις δικτύου και να αλληλεπιδράτε με άλλα μέλη της κοινότητας Pi.

Για να ξεκινήσετε την εξόρυξη Pi, κάντε check in κάθε 24 ώρες και πατήστε το κουμπί αστραπή 🗲 . Μόλις κάνετε εξόρυξη, μπορείτε να ενισχύσετε το ωριαίο ποσό προσκαλώντας έμπιστους φίλους και συγγενείς στο να συμμετάσχουν στην κοινότητα. Μετά από 3 ημέρες εξόρυξης, μπορείτε να ενισχύσετε περαιτέρω το ποσοστό εξόρυξής σας, δημιουργώντας τον κύκλο ασφαλείας σας, ο οποίος συμβάλλει στη συνολική ασφάλεια του δικτύου. Υπάρχουν πρόσθετοι τρόποι εξόρυξης Pi μέσω Pi lockups, αφοσίωσης εφαρμογών και λειτουργιών κόμβου. Ανατρέξτε εδώ για λεπτομέρειες.

Πώς μπορώ να εξορύξω περισσότερα νομίσματα Pi;

Ο μηχανισμός εξόρυξης του Pi Network είναι απλός και αξιοκρατικός:

Όσο περισσότερο συνεισφέρετε στο δίκτυο με διάφορους τρόπους, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό εξόρυξής σας.

Ανατρέξτε στα ενημερωμένα κεφάλαια του προσχέδιου whitepaper που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021 για λεπτομέρειες.

Εκτός από την καθημερινή εξόρυξη, μπορείτε να ενισχύσετε το ατομικό σας ποσοστό εξόρυξης κάνοντας μία ή περισσότερες από τις παρακάτω δραστηριότητες. Λάβετε υπόψη ότι η εξόρυξη σταματά μαζί με όλους τους τύπους ανταμοιβών εξόρυξης όταν μια περίοδος εξόρυξης δεν είναι πλέον ενεργή (δηλαδή μετά το τέλος μιας 24ωρης συνεδρίας εξόρυξης και πριν ξεκινήσετε μια άλλη περίοδο λειτουργίας εξόρυξης στην εφαρμογή). Επομένως, είναι καλύτερο να ορίσετε την ειδοποίηση της εφαρμογής για να σας υπενθυμίζει το πότε είναι ώρα να ξεκινήσετε μια νέα περίοδο λειτουργίας εξόρυξης.

 1. Ολοκληρώνοντας τον Κύκλο Ασφαλείας σας ώστε να μεγιστοποιήσετε τις ανταμοιβές του Κύκλου Ασφαλείας. Ο συναινετικός αλγόριθμος του Pi βασίζεται σε ένα παγκόσμιο γράφημα εμπιστοσύνης, το οποίο συγκεντρώνεται από τα εκατομμύρια των διαπλεκόμενων Κύκλων Ασφαλείας μεμονωμένων Pioneers. Έτσι, ένας Pioneer λαμβάνει μια πρόσθετη ώθηση εξόρυξης για κάθε νέα έγκυρη σύνδεση Κύκλου Ασφαλείας, έως και 5 τέτοιες συνδέσεις. Κάθε μέλος του Κύκλου Ασφαλείας που παραμένει ενεργό προσθέτει ενίσχυση 20% του βασικού ποσοστού (έως και 100%).
 2. Προσκαλώντας τους φίλους σας να εξορύξουν Pi για να αυξήσετε τις ανταμοιβές της Ομάδας Παραπομπής. Η πρόσκληση περισσότερων ατόμων στο να συμμετάσχουν στην Ομάδα παραπομπής σας, στέλνοντάς τους τον κωδικό πρόσκλησής σας (το όνομα χρήστη Pi σας) και εξορύσσοντας ταυτόχρονα καθώς εξορύσσουν, αυξάνει τις ανταμοιβές σας για το ποσοστό εξόρυξης. Κάθε μέλος που είναι ταυτόχρονα ενεργό προσθέτει ένα μπόνους 25% της βασικής τιμής στις ωριαίες ανταμοιβές εξόρυξης. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των μελών που μπορείτε να προσθέσετε στην Ομάδα Παραπομπής σας. Αυτές οι ανταμοιβές της Ομάδας Παραπομπής αναγνωρίζουν τη συμβολή του κάθε Pioneer στην ανάπτυξη του δικτύου και στην ευρεία διανομή του Pi.
 3. Υπενθυμίζοντας στην υπάρχουσα Ομάδα Παραπομπής σας για εξόρυξη, ώστε να μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ταυτόχρονη εξόρυξη, η οποία ενισχύει το ποσοστό εξόρυξής σας.
 4. Ρύθμιση και δέσμευση σε μια διαμόρφωση κλειδώματος ή αύξηση της τρέχουσας δέσμευσης κλειδώματος. Αυτό βοηθά στη σταθεροποίηση του οικοσυστήματος Pi με μακροπρόθεσμη δέσμευση.
 5. Χρήση εφαρμογών στον κατάλογο του προγράμματος περιήγησης Pi ώστε να αυξήσετε τις ανταμοιβές χρήσης εφαρμογών. Αυτό βοηθά το δίκτυο να δημιουργήσει βοηθητικά προγράμματα και να αναπτύξει το οικοσύστημα.
 6. Εκτέλεση ενός Node για αύξηση των ανταμοιβών nodes. Οι ανταμοιβές Node Bonus είναι ανοιχτές σε κάθε Pioneer με υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, και υπολογίζονται με βάση την αξιοπιστία και την προσβασιμότητα του κόμβου που εκτελείτε. Οι ανταμοιβές κόμβων ισχύουν επίσης για τους κόμβους που εκτελούνται στο Testnet. Οι κοινοτικοί κόμβοι μπορούν να εκτελούνται στο Mainnet κατά την περίοδο Open Mainnet (περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προσχέδιο του whitepaper είπαμε παραπάνω).

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Πρέπει να αφήσω την εφαρμογή ανοιχτή; Η εφαρμογή εξαντλεί την μπαταρία ή τα δεδομένα μου;

Δεν χρειάζεται να αφήσετε την εφαρμογή ανοιχτή για να κάνει εξόρυξη.

Το Pi δεν επηρεάζει την απόδοση του τηλεφώνου σας, δεν εξαντλεί την μπαταρία σας, ούτε χρησιμοποιεί τα δεδομένα του δικτύου σας περισσότερο από άλλες κανονικές εφαρμογές.

Μόλις πατήσετε το κουμπί αστραπή 🗲 όπου ξεκινά μια νέα συνεδρία εξόρυξης και επιβεβαιώσει τον κύκλο ασφαλείας σας, μπορείτε ακόμη και να κλείσετε την εφαρμογή και θα συνεχιστεί η εξόρυξη Pi. Ωστόσο, η παροχή ποικίλων συνεισφορών στο δίκτυο, όπως η χρήση εφαρμογών Pi, η εκτέλεση node υπολογιστή ή η πρόσκληση φίλων, θα ενισχύσει το ποσοστό εξόρυξης. Οποιαδήποτε χρήση εφαρμογών Pi για κινητά δεν θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια ή πόρους από άλλες κανονικές εφαρμογές για κινητά.

– Πώς μπορείτε λοιπόν να εξορύξετε ένα κρυπτονόμισμα χωρίς να εξαντλήσετε την μπαταρία ή τα δεδομένα σας;

– Αντί να καίει ενέργεια, ως απόδειξη της δουλειάς των κρυπτονομισμάτων (όπως πχ το Bitcoin), το Pi εξασφαλίζει το καθολικό του ledger όταν τα μέλη εγγυώνται το ένα για το άλλο ως αξιόπιστα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε σε ένα άλλο FAQ – Πώς μπορεί να εξορυχθεί το Pi σε κινητά τηλέφωνα χωρίς κατανάλωση ενέργειας που είναι συνήθως γνωστή στην «εξόρυξη κρυπτογράφησης»;

Γιατί το ποσοστό εξόρυξης ήταν υψηλότερο στο παρελθόν;

Τα προηγούμενα μέλη εξόρυξαν με υψηλότερο ρυθμό για να ανταμείψουν τις συνεισφορές τους στο δίκτυο, και έδειξαν πίστη στο δίκτυο όταν το δίκτυο ήταν μικρό και νέο. Το Pi στοχεύει να είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο και διανεμημένο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, το Pi χρειάστηκε να εκκινήσει το δίκτυό του στην αρχή, και ως εκ τούτου, παρότρυνε τα πρώτα μέλη του να κάνουν συνεισφορές που θα το έβαζαν σε μια πορεία προς την επιτυχία (π.χ. διασφάλιση και ανάπτυξη του δικτύου). Ο μηχανισμός εξόρυξης Pre-Mainnet ξεκίνησε στα 3,14 Pi/h και μειώθηκε στο μισό κάθε φορά που το μέγεθος του δικτύου αυξανόταν κατά 10 φορές, χωρίς καθορισμένη μέγιστη παροχή, ξεκινώντας από 1.000 Engaged Pioneers. Αυτό συνέβη πέντε φορές πριν από την έναρξη της φάσης Mainnet στις 28 Δεκεμβρίου 2021, όταν εισήχθη ένας νέος μηχανισμός εξόρυξης μαζί με ένα σαφές μοντέλο προμήθειας.

Από την 1η Μαρτίου 2022, τέθηκε σε ισχύ η φθίνουσα φόρμουλα έκδοσης ανταμοιβών με βάση το μοντέλο προμήθειας, προσαρμόζοντας το βασικό ποσοστό εξόρυξης σε όλο το σύστημα, με βάση ένα μηνιαίο όριο προσφοράς που ορίζεται από τον τύπο και αντικαθιστώντας τη μείωση κατά το ήμισυ βάσει ορόσημων που εξηγήθηκαν παραπάνω. Γενικά, το ποσοστό εξόρυξης μειώνεται από μήνα σε μήνα λόγω:

 • του ορίου προσφοράς,
 • του αυξανόμενου μεγέθους του δικτύου και
 • της δραστηριότητας εξόρυξης της Pioneer.

Αυτή η φόρμουλα βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι ανταμοιβές εξόρυξης των Pioneer βρίσκονται εντός του συνολικού ορίου προσφοράς των 65 δισεκατομμυρίων που διατίθενται για ανταμοιβές εξόρυξης, όπως ανακοινώθηκε στα νέα κεφάλαια των προσχεδίων του whitepaper που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτή η φθίνουσα φόρμουλα έκδοσης ανταμοιβών μαζί με τον νέο μηχανισμό εξόρυξης (που τέθηκε σε ισχύ στις 14 Μαρτίου 2022) εξισορροπεί την ανάγκη του δικτύου για ανάπτυξη, προσβασιμότητα, μακροζωία και σπανιότητα. Επιπλέον, προσαρμόζει το σωστό μέγεθος των ανταμοιβών των Pioneers για συνεισφορά στο δίκτυο.

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Γιατί το πρόγραμμα Pi Referral Team δεν αποτελεί πολυεπίπεδο μάρκετινγκ?

Δεν είναι εκμεταλλευτική η σύσταση των νεότερων μελών επειδή το μπόνους εξόρυξης της Ομάδας Παραπομπής είναι ίσα μοιρασμένο μεταξύ referrer και referee, δηλαδή και οι δύο εξορύσσουν το ίδιο μπόνους 25% όταν και οι δύο εξορύσσουν ταυτόχρονα.

Δεν εμπλέκονται άυλα (μη μεταλλικά) χρήματα στο πρόγραμμα παραπομπής. Τα νέα μέλη δεν χρειάζεται να πληρώσουν χρήματα στον παραπέμποντα ή να πληρώσουν χρήματα στο έργο για να συμμετάσχουν. Το Pi είναι ελεύθερο να εξορύσσεται από οποιονδήποτε.

Το μπόνους παραπομπής ισχύει μόνο για 1 επίπεδο σχέσης παραπομπής. Αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά του referral-grandchild’s δεν επηρεάζει καθόλου την εξόρυξη των referral-grandparents.

Ποια είναι η χρησιμότητα του Pi?

Το βοηθητικό πρόγραμμα του Pi θα υποστηρίζεται από:

 • τον χρόνο,
 • την προσοχή,
 • τα αγαθά και
 • τις υπηρεσίες που προσφέρονται από άλλα μέλη του δικτύου σε αντάλλαγμα για Pi.

Συγκεντρώνοντας την προσοχή, τα αγαθά και τις υπηρεσίες μας γύρω από ένα κοινό νόμισμα, τα μέλη του Pi χτίζουν το δίκτυο μαζί. Επειδή πρόκειται για ένα δίκτυο που υποστηρίζεται από την τεχνολογία blockchain, το δίκτυο μπορεί να βοηθήσει τα μέλη του να μειώσουν το κόστος τους και να αποτρέψουν την ολίσθηση που συνήθως πηγαίνει σε τράπεζες (με προμήθειες συναλλαγών), κολοσσούς τεχνολογίας (π.χ. Facebook, Amazon) και άλλους μεσάζοντες. Σήμερα, δημιουργούμε την υποδομή για αυτό το ψηφιακό νόμισμα και για ένα οικοσύστημα εφαρμογών που βασίζεται σε βοηθητικά προγράμματα, διανέμοντας το νόμισμα, χτίζοντας την κοινότητα, αναπτύσσοντας την τεχνολογία για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά του και σχεδιάζοντας νέους τύπους διαδικτυακής κοινωνικής εμπειρίας.

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Pi μου στο Mainnet;

Το Pi Network χτίζει ένα οικοσύστημα peer-to-peer που περιλαμβάνει αγορές όπου τα μέλη μας θα μπορούν να ξοδεύουν απευθείας το Pi για να αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες. Μόλις οι Pioneers μπορέσουν να περάσουν την επαλήθευση KYC και να μετεγκαταστήσουν το υπόλοιπο Pi για κινητά στο Mainnet, αυτή η επιλογή θα είναι πλέον διαθέσιμη. Όταν οι εφαρμογές Pi περάσουν από το Testnet στο Mainnet, αυτή η επιλογή θα κλιμακωθεί και θα διαφοροποιηθεί σε όλο το οικοσύστημα. Το Pi Mainnet Enclosed Period περιορίζει τη χρήση του Pi σε τέτοια σενάρια στο κλειστό περιβάλλον, όπου το blockchain Mainnet προστατεύεται από ένα τείχος προστασίας το οποίο αποτρέπει τυχόν εξωτερικές συνδεσιμότητες. Ανατρέξτε στο προσχέδιο του whitepaper εδώ για το σκεπτικό και τη σημασία της περιόδου του Εσωτερικού Δικτύου.

Στην περίοδο Ανοιχτού Δικτύου της φάσης Mainnet, το τείχος προστασίας του Pi Mainnet Blockchain θα καταργηθεί, όπου εξωτερικές εφαρμογές και οργανισμοί θα μπορούν να συνδέονται και να συναλλάσσονται με την αλυσίδα μπλοκ Pi Mainnet. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο ενημερωμένο κεφάλαιο του roadmap του προσχεδίου whitepaper εδώ.

Ποιος είναι ο ρόλος του Πρέσβη; Πώς λειτουργεί η Ομάδα Παραπομπής;

Οι Pi Network Ambassadors είναι Πρωτοπόροι που βοηθούν στην ανάπτυξη του δικτύου και στην ευρεία διανομή του κρυπτονομίσματος Pi, παραπέμποντας και συστήνοντας άλλα άτομα να ενταχθούν στο δίκτυο ως Pioneers.

Η προσβασιμότητα είναι βασική αξία του Pi, και όραμα του Pi είναι να δημιουργήσει το πιο περιεκτικό peer-to-peer οικοσύστημα και διαδικτυακή εμπειρία στον κόσμο, που τροφοδοτείται από Pi, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Επομένως, όποιος συμβάλλει στην ανάπτυξη του δικτύου και στη διανομή Pi, εισάγοντας άλλους στο Δίκτυο Pi θα λάβει ανταμοιβές Pi με το υψηλότερο ποσοστό εξόρυξης.

Γίνεστε Πρεσβευτής όταν τα νέα μέλη εντάσσονται στην Ομάδα Παραπομπής σας χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσκλησής σας (επίσης το όνομα χρήστη Pi σας) όταν εγγραφούν στο Pi Network.

Κερδίζετε ένα μπόνους 25% στο βασικό σας ποσοστό εξόρυξης για κάθε άτομο που προσκαλείτε στο δίκτυο και εξορύσσει ταυτόχρονα με εσάς σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των νέων Pioneers που μπορείτε να προσκαλέσετε, και επομένως, δεν υπάρχει όριο στις ανταμοιβές της ομάδας Παραπομπής. Ένα νέο μέλος μπορεί να προστεθεί μόνο στην ομάδα παραπομπής ενός προσκεκλημένου, επειδή κάθε μέλος γίνεται μέλος του Pi μόνο μία φορά χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσκλησης ενός προσκεκλημένου, αλλά κάθε μέλος μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσει τη δική του ομάδα παραπομπής με νέα μέλη. Με άλλα λόγια, σε αντίθεση με τους Κύκλους Ασφαλείας όπου τα άτομα μπορούν να προστεθούν σε κύκλους πολλών μελών βάσει εμπιστοσύνης, οι Ομάδες Παραπομπής καθορίζονται με βάση το ποιος προσκάλεσε ποιον. Κάθε προσκεκλημένος στον κόσμο μπορεί να διεκδικηθεί μόνο από έναν προσκεκλημένο.

Υπάρχουν τέσσερις ρόλοι για τους Pioneers στο οικοσύστημα Pi:

 1. Pioneer,
 2. Contributor,
 3. Ambassador και
 4. Node.

Για να δείτε τους ρόλους σας, πατήστε πρώτα το εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής εξόρυξης. Στη συνέχεια, πατήστε Ρόλοι.

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Τι είναι οι κύκλοι ασφαλείας Pi και η ανταμοιβή εξόρυξης του κύκλου ασφαλείας; Τι είναι και πώς μπορώ να γίνω Συντελεστής Pi?

Οι Κύκλοι Ασφαλείας είναι ομάδες αξιόπιστων ατόμων που έχουν δημιουργηθεί από κάθε Pioneer. Μπορείτε να προσθέσετε όσο περισσότερους έμπιστους Pioneers μπορείτε στον Κύκλο Ασφαλείας σας. Η ανταμοιβή εξόρυξης του Κύκλου Ασφαλείας αυξάνεται για κάθε νέο Pioneer που προστίθεται στον Κύκλο Ασφαλείας σας, αλλά ανέρχεται σε 5 μέλη. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέλος του Κύκλου Ασφαλείας σας δίνει ένα μπόνους 20% (έως 100% μέγιστο) στο βασικό σας ποσοστό εξόρυξης για όσο διάστημα παραμένει ενεργό. Οι Κύκλοι Ασφαλείας είναι τόσο κεντρικοί για την ασφάλεια της αλυσίδας μπλοκ Pi (όπως εξηγείται παρακάτω) που η ανταμοιβή του Κύκλου Ασφαλείας αυξάνει από μόνη της το μεμονωμένο ποσοστό εξόρυξης Pioneer καθώς και ενισχύοντας οποιαδήποτε ανταμοιβή χρήσης της ομάδας παραπομπής, nodes ή εφαρμογής που ισχύει για τoν Πρωτοπόρο.

Οι Pi Network Contributors είναι Πρωτοπόροι που συμβάλλουν στην ασφάλεια του δικτύου προσθέτοντας άλλους αξιόπιστους Pioneers στους Κύκλους Ασφαλείας τους. Συνολικά, αυτοί οι Κύκλοι Ασφαλείας βοηθούν στη δημιουργία ενός παγκόσμιου γραφήματος εμπιστοσύνης που χρησιμοποιείται από τον αλγόριθμο συναίνεσης Pi για την ασφάλεια της αλυσίδας μπλοκ Pi. Με άλλα λόγια, όταν οι Pioneers υποδεικνύουν άλλους Pioneers που εμπιστεύονται, τότε βοηθούν στη δημιουργία ενός αξιόπιστου κοινωνικού δικτύου, στο οποίο μπορούν να βασιστούν οι κόμβοι Pi nodes που εκτελούν το Pi blockchain για την ασφάλεια του blockchain. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να προσθέτετε μόνο Pioneers στον κύκλο ασφαλείας τους οποίους εμπιστεύεστε προσωπικά.

Ο ρόλος Contributor του Pi ξεκλειδώνεται αφού ολοκληρώσετε 3 περιόδους εξόρυξης ως Pioneer. Μετά από 3 ημέρες εξόρυξης, θα δείτε ένα νέο εικονίδιο του κύκλου ασφαλείας στην αρχική οθόνη της εφαρμογής στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να ξεκινήσετε.

Για να δείτε τους ρόλους σας, πατήστε πρώτα το εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής εξόρυξης. Στη συνέχεια, πατήστε Ρόλοι.

Μπορώ να μεταφέρω τα Pi μου; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τη μεταφορά Pi

Το δίκτυο πέρασε από τρεις μεγάλες φάσεις:

 1. Bootstrap (3/14,2019 – 3/14,2020),
 2. Testnet (3/14,2020 – 12/28,2021) και
 3. Mainnet (12/28,2021 – παρόν).

Κατά τις δύο πρώτες φάσεις, η μεταφορά του Pi δεν ήταν γενικά διαθέσιμη σε ολόκληρο το δίκτυο. Στη φάση Mainnet που αποτελείται από δύο περιόδους—περίοδος Εσωτερικού και Ανοικτού Δικτύου— η μετεγκατάσταση δικτύου και η δυνατότητα μεταφοράς κατέστη διαθέσιμη για μεμονωμένους Pioneers με βάση τις ακόλουθες διαδικασίες.

Μη επαληθευμένο και unmigrated Pi ποσό στην εφαρμογή εξόρυξης για κινητά δεν είναι μεταβιβάσιμο. Μόλις περάσετε την επαλήθευση ταυτότητας μέσω της διαδικασίας KYC (Γνωρίστε τον Πελάτη σας) στην εφαρμογή Pi KYC και δείξετε έτσι ότι είστε αυτός που λέτε ότι είστε (το οποίο εμποδίζει τους κακούς ηθοποιούς να συγκεντρώσουν Pi από μη επαληθευμένους λογαριασμούς), θα μπορείτε να μετεγκαταστήσετε το mobile-mined υπόλοιπο Pi σας στο blockchain Mainnet. Όταν το υπόλοιπό σας Pi μετεγκατασταθεί στο Mainnet, μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε τα Pi σας προς και από άλλους Pioneers ή προς και από μια εφαρμογή Pi σε αντάλλαγμα για τα αγαθά ή τις υπηρεσίες τους. Για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mainnet Pi στο οικοσύστημα Pi, δείτε εδώ.

Μπορώ να κάνω εξόρυξη από περισσότερες από μία συσκευές; Πώς αποτρέπει το Pi Network τους ψεύτικους λογαριασμούς, bots κ.λπ. από την εξόρυξη Pi?

Όχι, δεν μπορείτε να κάνετε εξόρυξη από περισσότερες από μία συσκευές. Στους Pioneers επιτρέπεται μόνο ένας λογαριασμός Pi ανά άτομο.

Το Pi χρησιμοποιεί μια πολύπλευρη στρατηγική για προστασία από ψεύτικους λογαριασμούς και bots. Πρώτον, το δίκτυο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ελέγχων τρίτων (π.χ. recaptcha) και αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης που έχουν αναπτυχθεί εγγενώς για τον εντοπισμό μπότ. Τέτοιοι έλεγχοι είναι συνήθως αόρατοι για τους περισσότερους Pioneers.

Δεύτερον, οι Κύκλοι Ασφαλείας, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του συναινετικού αλγόριθμου του Pi, καθιστούν επίσης εύκολο τον εντοπισμό ψεύτικων λογαριασμών. Οι ψεύτικοι λογαριασμοί δεν θα έχουν αρκετούς πραγματικούς ανθρώπους που θα τους δείχνουν μέσω Κύκλων Ασφαλείας. Στην καλύτερη περίπτωση, οι ψεύτικοι λογαριασμοί θα έδειχναν ο ένας τον άλλον με πολύ λίγους εισερχόμενους δείκτες από το υπόλοιπο δίκτυο. Αυτή η ανωμαλία είναι εύκολο να εντοπιστεί με αλγόριθμους υπολογιστών.

Τρίτον, η εγγενής, αποκεντρωμένη λύση KYC του Pi βοηθά στην επικύρωση της ταυτότητας των Pioneers προτού να είναι επιλέξιμοι να μετεγκαταστήσουν το υπόλοιπο Pi για κινητά που εξορύσσονται στο blockchain Mainnet. Με άλλα λόγια, μόνο λογαριασμοί που έχουν επικυρωθεί ότι ανήκουν σε διαφορετικά πραγματικά άτομα θα τιμούνται στο blockchain Mainnet. Το KYC λειτουργεί επίσης ως τελικός έλεγχος συστήματος έναντι bots και ψεύτικων λογαριασμών. Δηλαδή, ακόμα κι αν όλες οι άλλες μέθοδοι χάθηκαν σε ορισμένους λογαριασμούς “bot”, αυτή η διαδικασία επικύρωσης των Pioneer θα τους εξαλείψει περαιτέρω, επειδή οι ιδιοκτήτες μπότ δεν θα μπορούν να αποδείξουν ότι τα μπότ είναι πραγματικά άτομα με πραγματικά ονόματα και δελτία ταυτότητας που έχουν εκδοθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Θέλετε 1 π δώρο; ξεκινήστε εδώ.

Υπάρχουν χώρες ή περιοχές που απαγορεύεται η πρόσβαση στο Pi;

Ναί. Το όραμα του Pi Network είναι να οικοδομήσει ένα περιεκτικό peer-to-peer οικοσύστημα και μια διαδικτυακή εμπειρία, που τροφοδοτείται από το κρυπτονόμισμα Pi.

Ως εκ τούτου, το Pi Network καθιστά διαθέσιμη μια υπηρεσία προσωπικής επικοινωνίας σε όλους τους Pioneers όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Επιπλέον, το Pi Network παρέχει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων σε όλους τους Pioneers οπουδήποτε επιτρέπεται. Λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι νόμοι και οι κανονισμοί αλλάζουν συχνά λόγω αλλαγών στην τεχνολογία, την πολιτική και τα πολιτικά γεγονότα. Για πρόσθετες πληροφορίες, μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Office of Foreign Assets Control Regulations.

Related Posts