Scroll Top

5 σκληρές αλήθειες που πρέπει να συνειδητοποιήσεις αν θέλεις να εξελιχθείς

billionphotos-1087219

Η επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί εύκολη διαδρομή, ενώ παράλληλα διανύουμε καιρούς κρίσης και αβεβαιότητας. Με εντυπωσιακή πολυπλοκότητα, θεμελιώδεις αλλαγές και μεγάλο ανταγωνισμό. Άμεση ανάγκη να είμαστε καίριοι, με στρατηγικό πνεύμα και πάνω από όλα συνετοί και στοχευμένοι.Παρακάτω θα αναπτυχθούν μερικές ιδέες, που θα κάνουν τη διαφορά στην επίτευξη των στόχων σου. Όμως το πιο σημαντικό, είναι ότι θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς ανεξάρτητα από τον οικονομικό τομέα. Μερικές φορές, πράγματα που δε δέχεσαι να ακούσεις, είναι αυτά που πρέπει να γνωρίζεις εξ’ αρχής.Τα περισσότερα άρθρα που διαβάζεις στο Internet, προσπαθούν να σε καθησυχάσουν, να σε κάνουν να νιώσεις όμορφα και να σου λένε αυτό ακριβώς που θέλεις να ακούσεις.

Αυτό δεν αποτελεί πραγματική αλλαγή, παρά ένα όμορφο, στιγμιαίο συναίσθημα.

Δεν εξάπτουν την περιέργεια στο μυαλό σου, δε σε κάνουν να σκεφτείς, δε σε προκαλούν διαβάζοντάς τα και δεν αλλάζουν σε τίποτα από το συνηθισμένο τρόπο σκέψης σου μέχρι τώρα.

1. Πέρνα στην αντίθετη πλευρά

Άγνωστη φράση για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την πρόκληση, αλλά πρόκειται πραγματικά για ένα παιχνίδι αλλαγής, για μία άψογη στρατηγική για εκείνους που σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και δε φοβούνται.

Η καθημερινότητα μερικών ανθρώπων, δεν έχει καμία αξία.

  • Βασίζονται αυστηρά και μόνο στην ευχαρίστησή τους, αγνοώντας την υγεία τους.
  • Δεν προσπαθούν να αποκτήσουν ένα σταθερό καθημερινό πρόγραμμα.
  • Χρησιμοποιούν διάφορες δικαιολογίες, αντί να προχωρούν μπροστά και να προοδεύουν στον τομέα τους.
  • Εστιάζουν στα αρνητικά συμβάντα, παραβλέποντας τα τόσα θετικά στοιχεία.
  • Ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, απ’ όσα βγάζουν.
  • Μιλούν για την επιτυχία, χωρίς να αναλαμβάνουν δράση.
  • Σπουδάζουν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ύστερα απογοητεύονται και τελικά βρίσκουν ένα επάγγελμα που δεν έχει καμία σχέση με τον τομέα τους.
  • Ανυπομονούν για το Σαββατοκύριακο και μισούν τη Δευτέρα, η οποία σηματοδοτεί και την αρχή μιας νέας και δυναμικής εργασιακής εβδομάδας.

billionphotos-1896661Μη γίνεσαι κι εσύ σαν όλους αυτούς. Κανείς δε θέλει να είναι γραφικός, όλοι θέλουμε να είμαστε ξεχωριστοί, να διαφέρουμε!

Ο τρόπος για να γίνει εξαιρετικό αυτό που κάνεις, είναι να κάνεις αυτό που οι άλλοι δεν κάνουν ή ακόμα καλύτερα, αυτό που οι άλλοι δε μπορούν να κάνουν.

2. 3 Μήνες

stoxos_deksiothta

Ποιος είναι ο πρώτος στόχος σου, που θέλεις να έχεις φέρει εις πέρας μέσα στις επόμενες ενενήντα ημέρες;

Ποια είναι η νούμερο ένα δεξιότητα που χρειάζεται να κατέχεις καλά, η οποία θα έχει και σημαντικό αντίκτυπο στον πρωταρχικό σου στόχο;

Υπάρχουν συγκεκριμένες δεξιότητες, τις οποίες πρέπει να μάθεις καλά, για να επιτύχεις άμεσα το στόχο σου. Είναι όπλα στον τομέα σου! γι’ αυτό, ανακάλυψε την top δεξιότητα που χρειάζεσαι και “κυρίευσέ” την.

Το χειρότερο πράγμα, είναι να νομίζουν οι άνθρωποι πως έμαθαν ήδη αρκετά και να σταματούν την εκπαιδευτική τους εξέλιξη…

Διάβασε επίσης, τις 10 Απαιτητικές Δεξιότητες που θα σε Ανταμείβουν μια Ζωή!

3. Εμμονές που σε κρατούν πίσω

Κατέγραψε πιθανούς περισπασμούς και εμμονές που σε κρατούν πίσω στη δουλειά σου και δημιούργησε σχέδια πρόληψης για τον κάθε ένα. Αν δεν έχεις ένα σχέδιο δράσης για να σταματήσεις τυχόν περισπασμούς, η δουλειά σου θα μένει συνέχεια πίσω σκοτώνοντας την παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα και το εισόδημά σου.

Μάθε να επικεντρώνεσαι στα βασικά σου καθήκοντα, χωρίς να επηρεάζεσαι από αδιάφορες παρεμβολές και να σου αποσπούν καθημερινά την προσοχή. Βάλε προτεραιότητα στις δραστηριότητές σου με βάση τη σημαντικότητά τους.

Να θυμάσαι πως καθημερινές δραστηριότητες χωρίς σκοπό, σημαίνουν μια ζωή χωρίς αγαθά και πνευματική γαλήνη.

4. Λογική, όχι Συναίσθημα

Οι αποφάσεις και οι ενέργειές σου, να βασίζονται στη νοημοσύνη σου και όχι στα συναισθήματά σου. Ρώτα τον εαυτό σου πριν από κάθε επιλογή:

– Είναι αυτή η πιο σωστή επιλογή στην παρούσα φάση;

– Αυτή η απόφαση θα με φέρει πιο κοντά στον ενενήντα ημερών στόχο μου ή θα με πάει πιο μακρυά;

Θα αρχίσεις να βλέπεις την πραγματική ευτυχία και επιτυχία, όταν παίρνεις πια αποφάσεις ανάλογα με το τι θέλεις εσύ και όχι με το τι πιστεύουν οι άλλοι ή με βάση το συναίσθημα της στιγμής. Το καλύτερο είναι να διώξεις μακρυά τα άγχη και τις ανησυχίες σου.

Μην κρίνεις συνέχεια, μην αντιδράς υπερβολικά, απλά αποστασιοποιήσου από τυχών προβλήματα και μελέτησε προσεκτικά την κατάσταση.

5. Σταμάτα να σκέφτεσαι μόνο, ξεκίνα την εφαρμογή

Η Καινοτομία Επιβραβεύεται, η Εφαρμογή της όμως Λατρεύεται.  –  Eric Thomas

Τα μεγάλα επιτεύγματα, δε συμβαίνουν μέσα σε μία νύχτα ή μέσα σε λίγους μήνες. Θα χρειαστούν χρόνια δράσης με συνέπεια, που συνδέονται άμεσα με τις αποτυχίες, διάφορες θυσίες και την πειθαρχία.

Αν θέλεις ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή σου, οι ενέργειές σου θα πρέπει να είναι ουσιώδεις. Για να νιώθεις πραγματικά υπερήφανος για κάτι που δημιούργησες, πρέπει να απαλλαχθείς από τον εθισμό σου σε ανόητες ιδέες και άλλους περισπασμούς, αντικαθιστώντας τα με ενέργειες γεμάτες ουσία και αξία. Ορισμένοι άνθρωποι, κάνουν τα πάντα ώστε να απαλλαγούν από οποιαδήποτε ευθύνη και ψάχνουν συνέχεια δικαιολογίες ώστε να αποφύγουν τις ευθύνες τους.

billionphotos-1866635

Η Εκτέλεση ενός σχεδίου, αποτελεί το θεμελιώδες κλειδί της επιτυχίας.

Μόλις συμβεί αυτό, θα αρχίσουν να ανοίγουν πόρτες μπροστά σου. Πάρε στα σοβαρά το ποιος είσαι και πού θέλεις να πας και συνειδητοποίησε, πως ο μόνος τρόπος να φτάσεις εκεί, είναι να ξεχωρίσεις τον εαυτό σου από τους υπόλοιπους.

Επένδυσε στην ουσιαστική εκπαίδευση και πράξε περισσότερα από αυτά που σκέφτεσαι!

πηγή: entrepreneur.com

Related Posts