Scroll Top

10 Απαιτητικές Δεξιότητες που θα σε Ανταμείβουν μια Ζωή!

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, φαίνεται να είναι δωρεάν! αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα χρειαστεί χρόνος, υπομονή και επιμονή για να τα αποκτήσεις.

Και ισχύει περισσότερο, όταν πρόκειται για σημαντικές δεξιότητες, που πρέπει να συμπεριλάβεις στην καθημερινότητά σου.

Παρακάτω θα ανακαλύψεις ορισμένα “ταλέντα” , στα οποία αξίζει να επενδύσεις κι εσύ:

1. Διαχείριση Χρόνου

Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου, αποτελεί μία από τις πλέον αξιοσημείωτες δεξιότητες. Δεν υπάρχει πάντα ένας στάνταρ τρόπος να το καταφέρεις αυτό, αλλά το σημαντικό είναι να βρεις ένα σύστημα το οποίο να ταιριάζει “γάντι” σε εσένα και να το ακολουθήσεις πιστά!

Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως εδώ, είναι ο προγραμματισμός. Να φτιάξεις μια σούπερ λίστα με το τι έχεις να κάνεις και να την προγραμματίσεις τόσο λεπτομερώς, ώστε να είσαι σε θέση να την έχεις ολοκληρώσει μέχρι την αναμενόμενη ημερομηνία λήξης.

billionphotos-1631228

2. Αλληλοκατανόηση

Μπορεί να είσαι ο πιο πειθαρχημένος και αξιόλογος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά όταν αδιαφορείς για τα άλλα άτομα ή δε συμπάσχεις, ουσιαστικά είσαι ένα τίποτα.

Η Αλληλοκατανόηση, αποτελεί θεμελιώδης ανθρώπινη δεξιότητα, που οι σύγχρονες επιχειρήσεις περιφρονούν.

Η ικανότητα να νιώθεις τον άλλον, είναι αυτό που θα κάνει τελικά τις καλύτερες πωλήσεις, ενώ οι πελάτες λαμβάνουν σπουδαία εξυπηρέτηση. Έτσι, αυτό το πνεύμα συναδελφικότητας, παρακινεί τους ανθρώπους να προσπαθούν περισσότερο και οδηγεί τον εργαζόμενο να εξελιχθεί, εφόσον νιώσει πως υπάρχει κάτι το οποίο είναι ακόμα πιο σπουδαίο και από το μισθό του.

3. Διαχείριση Ύπνου

Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σου και συχνά είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς. Αν όμως βάλεις πρόγραμμα, τότε να είσαι σίγουρος για ήρεμα και ξεκούραστα βράδια από εδώ και πέρα. Μελέτες έχουν δείξει, πως εάν είσαι συνεπής με την ώρα που ξαπλώνεις, θα σου είναι ευκολότερο να ξυπνάς νωρίς, ενώ θα κάνεις και “καλύτερο ύπνο” .

billionphotos-1897862

4. Πίστη στον Εαυτό σου

Δεν έχει σημασία το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα, αλλά τι πιστεύεις εσύ πραγματικά για εσένα.

Χρειάζεται χρόνος να “χτίσεις” αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης με τον εαυτό σου και την ικανότητα να πιστεύεις σε εσένα και τις δυνατότητές σου, όταν κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει αυτό για σένα.

5. Συνέπεια

Αν ξεκινάς ένα νέο πρόγραμμα καθημερινότητας στη ζωή σου, εργάζεσαι μέρα-νύχτα για ένα σημαντικό πρότζεκτ ή μελετάς ασταμάτητα για σχολικές ή άλλες εξετάσεις, η συνέπεια, σου εγγυάται σίγουρη επιτυχία!

Οι άνθρωποι συχνά παύουν να προσπαθούν όταν φθάσουν σε ένα ικανοποιητικό σημείο, αλλά για να παραμείνεις εκεί, χρειάζεται να προσπαθείς ακόμα πιο σκληρά και να εργάζεσαι συνεχώς με συνέπεια.

6. Ζήτα Βοήθεια

Το να γνωρίζεις πότε χρειάζεσαι βοήθεια σε κάτι και να τη ζητάς κιόλας, παραμένει εκπληκτικά δύσκολο να το μάθει κάποιος. Αυτό συμβαίνει, επειδή κανείς δε θέλει να δείχνει αδύναμος ή ανίκανος στο να εκτελέσει οτιδήποτε του ανατεθεί.

Με το να ζητάς βοήθεια όμως, να ξέρεις ότι δείχνεις περισσότερο ικανός και όχι λιγότερο.

7. Να γνωρίζεις πότε πρέπει να σταματήσεις να μιλάς – και πραγματικά να το κάνεις

Δε μπορείς να γκρινιάζεις συνεχώς για κάθε πράγμα που δεν πηγαίνει και τόσο καλά σε αυτόν τον κόσμο. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται, είναι απλά να μη μιλάς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να κρατάς κάποια πράγματα για τον εαυτό σου. π.χ. όταν είσαι θυμωμένος, αναστατωμένος ή εξοργισμένος με κάτι. Γιατί μπορεί να βγάλεις στη φόρα ο,τιδήποτε έχεις εκείνη τη στιγμή στο μυαλό σου και αργότερα να το μετανιώσεις.

Το να γνωρίζεις πότε πρέπει να σταματήσεις να μιλάς, είναι μία από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες που πρέπει να μάθεις να εφαρμόζεις και φυσικά μία από τις πιο δύσκολες.

billionphotos-1675025

8. Μάθε να Ακούς

Οι περισσότεροι από εμάς στο χώρο εργασίας μας, είμαστε τόσο  απασχολημένοι με τις υποχρεώσεις μας, που συνήθως δεν ακούμε τους συναδέλφους μας όταν μας μιλούν.

Ένα έξυπνο trick για να γίνεις κι εσύ από σήμερα ενεργητικός ακροατής, είναι να επαναλαμβάνεις αυτό που μόλις σου είπαν, κάνοντας έτσι τα πράγματα ευκολότερα και συμβαδίζοντας στη συζήτηση, χωρίς να δείχνεις απόμακρος και αντικοινωνικός.

9. Κοίταξε τη δουλειά σου

Θα σου πάρει χρόνια να το μάθεις και να το εφαρμόζεις. Το να χώνεις τη μύτη σου στη δουλειά των άλλων, δεν είναι ούτε ευγενικό, αλλά ούτε και χρήσιμο. Σπαταλάς άδικα χρόνο και ενέργεια. Δεν έχεις αυτό το δικαίωμα, ακόμα και αν είσαι ο τελευταίος σωστός άνθρωπος πάνω στη γη.

10. Διαχείριση των Σκέψεων

Για να κάνεις τελικά αυτό που επιθυμείς και να πετύχει αυτό που θέλεις να πετύχεις, πρέπει να κατευθύνεις τη σκέψη σου συνειδητά. Η πρόκληση εδώ, είναι ότι συμπεριφερόμαστε με κατάλοιπα από εμπειρίες του παρελθόντος και όλες μας οι σκέψεις προέρχονται από αυτό.

Μάθε να μην εξισώνεις το παρελθόν με το μέλλον!

πηγή: entrepreneur.com

Related Posts