Scroll Top

6 Τρόποι να Διατηρήσεις τη Δημιουργικότητά σου και το 2016!

cover_article1

Ίσως να είσαι κι εσύ ένας από τους πολλούς επιχειρηματίες, που η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για τη μικρή σου επιχείρηση, αλλά να σου έμαθε πολλά. Υπόσχεσαι όμως το 2016, να πάνε καλύτερα τα πράγματα και να την απογειώσεις, κυριολεκτικά!

Έτσι λοιπόν, από την 1η κιόλας του Ιανουαρίου, ξεκινάς μια εντελώς νέα προσέγγιση απέναντι στη ζωή, αλλά και τη δουλειά σου:

 • Ξυπνάς κάθε πρωί απ τις 5:00, για να προλάβεις να γυμναστείς κιόλας πριν τη δουλειά.
 • Έχεις υποβάλλει ήδη τέσσερις αιτήσεις, για να παρακολουθήσεις σχετικά σεμινάρια μέσα στο 2016.
 • Φτιάχνεις φιλόδοξες λίστες για το τι έχεις να κάνεις κάθε Δευτέρα, ενώ ποτέ δε φεύγεις από τη δουλειά, αν δεν έχεις ολοκληρώσει τη λίστα της κάθε ημέρας.
 • Πρέπει να έχεις διαβάσει οπωσδήποτε είκοσι νέα βιβλία για τις επιχειρήσεις, πριν το 2017.
 • Παρακολουθείς δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις κάθε μήνα.
 • Κανονίζεις να μην έχει απομείνει ούτε ένα αδιάβαστο εισερχόμενο email μέχρι την Παρασκευή.

– Άραγε, πώς θα νιώθεις έναν μήνα μετά από όλα αυτά;

billionphotos-2142639

Πιθανόν να έχεις πάθει υπερκόπωση!να μην έχεις κίνητρα πλέον, ενώ ίσως να αισθάνεσαι και αποτυχημένος, αφού δεν θα έχεις πραγματοποιήσει ούτε έναν ολοκληρωμένο ρεαλιστικό στόχο τελικά.

Για όλους εμάς που δε θα γίνουμε …σούπερ ήρωες με το ξεκίνημα του νέου χρόνου, γνωρίζουμε ήδη πως η επιτυχία και φέτος θα προέλθει από τις ίδιες, επιτυχημένες τακτικές του παρελθόντος:

 • με σκληρή δουλειά,
 • επιμονή,
 • μαθαίνοντας από τα λάθη μας,
 • με θετική σκέψη και
 • όσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο γίνεται, για να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας!

Παρακάτω θα βρεις ορισμένες συμβουλές, για να αποφύγεις την επαγγελματική εξουθένωση και να παραμείνεις δημιουργικός, όταν νιώσεις ότι η προσωπική σου ζωή πληρώνει ένα βαρύ τίμημα για χάρη της επαγγελματικής σου επιτυχίας.

1. Βρες τα δυνατά σου σημεία και Αξιοποίησέ τα

Όταν πρωτοξεκινάς την επιχείρησή σου, υποδύεσαι διάφορους ρόλους. Άλλοι σου ταιριάζουν απόλυτα, ενώ άλλοι όχι και τόσο. Ποια είναι τα πράγματα στη δουλειά σου που λατρεύεις να κάνεις και μάλιστα τα καταφέρνεις και με τα καλύτερα αποτελέσματα; Λοιπόν αυτά, είναι τα δυνατά σου σημεία! Αν αγαπάς αυτό που κάνεις κάθε μέρα, κάνεις το καλύτερο δυνατό έχοντας το χρόνο σύμμαχο, έτσι ώστε να έχεις στο “τσεπάκι” σου μία μακροπρόθεσμη επιτυχία.billionphotos-2163910

2. Κάνε λιγότερα από εκείνα που απεχθάνεσαι

Όταν δε σου αρέσει καθόλου ένα μέρος της εργασίας σου: το αποφεύγεις, δεν το θέτεις ως προτεραιότητα, το αργοπορείς αρκετά και στο τέλος τρέχεις και δεν προλαβαίνεις να το ολοκληρώσεις. Ψάχνεις συνεχώς τρόπους να το μεταβιβάσεις ή να το αναθέσεις σε άλλον, απαλλάσσοντας τον εαυτό σου από αυτό το επίμονο βάρος. Πιθανότερο είναι κάποιος άλλος, περισσότερο παθιασμένος από εσένα να το αναλάβει εξ’ ολοκλήρου και να το κάνει και καλύτερα!

3. Προγραμμάτισε τις διακοπές σου εκ των προτέρων και μην το ακυρώσεις

Ο στόχος είναι εσύ και οι συνάδελφοί σου να προγραμματίσετε τις διακοπές σας για τους προσεχείς μήνες. Οτιδήποτε μπορεί να προκύψει στη δουλειά, εσύ πρέπει να κρατήσεις αυτό το χρονικό διάστημα “καθαρό” και μακρυά από κάθε είδους υποχρέωση. Προστάτευσε την προσωπική σου ζωή.

4. Αφιέρωσε μία στιγμή μέσα στην ημέρα μόνο για τον εαυτό σου

Έχεις δεν έχεις χρόνο, είτε δέκα λεπτά είτε μία ώρα, πάρε το χρόνο σου και απομάκρυνε το μυαλό σου από την επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων της επιχείρησής σου. Διέκοψε την online επικοινωνία σου για λίγο, βάλε να πιεις ένα φλιτζάνι καφέ.

billionphotos-2127399

5. Διάβασε άρθρα που δεν έχουν σχέση με την επιχείρησή σου

Μερικές φορές, αόρατες δυνάμεις μπορεί να μας οδηγήσουν σε δημιουργικές ιδέες! Μπορεί να σκέφτεσαι πως ένα βιβλίο άσχετο με την επιχείρησή σου, δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει, μέχρι που ακούς μια διαφορετική, μοναδική προσέγγιση επίλυσης των προβλημάτων σου. Όταν νιώσεις το πρώτο “τσίμπημα” της εξουθένωσης, διάβασε ένα άρθρο με περιεχόμενο που δεν ανήκει στον κλάδο σου.

6. Κάνε ένα διάλειμμα, αντί να ασχολείσαι με κάτι που δεν προχωράει

Κολλάς σε μία εργασία και περνούν οι ώρες άσκοπα χωρίς να μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω; Ίσως ξέμεινες από νέες ιδέες και σταμάτησε ο ενθουσιασμός σου για το νέο έργο σου. Το μυαλό σου χρειάζεται επειγόντως ένα διάλειμμα. Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος, γι’ αυτό προσπάθησε να σκεφτείς κάτι διαφορετικό, να κάνεις κάτι άλλο, επιστρέφοντας στο έργο σου αργότερα με περισσότερη όρεξη και πολλές “φρέσκιες” ιδέες!

Μία λίστα με απαριθμημένους τους στόχους σου, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τις αγαπημένες σου συνήθειες, οδηγεί σίγουρα και άμεσα στην εξάντληση…

Διαχειρίσου τον πολύτιμο χρόνο σου σωστά, αναγνωρίζοντας πως η επιτυχία της επιχείρησής σου είναι ένας μαραθώνιος! όχι ένας αγώνας ταχύτητας…

billionphotos-940012

πηγή: entrepreneur.com

Related Posts