Scroll Top

Συμβουλές για άμεσα αποτελέσματα στο Internet Marketing

success_internet_marketing_tips

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμονας, αρκεί να μην επαναπαύεται στις παραδοσιακές τακτικές και να μην ακολουθεί τυφλά «ιντερνετικούς γκουρού» που εγγυώνται ότι θα του δείξουν το δρόμο.

Εργαλεία Internet Marketing

Το website της εταιρείας σου θα μπορούσε κανείς να πει ότι «δεν υπάρχει» αν δεν το «βλέπουν» οι διάφορες μηχανές αναζήτησης, όπως η Google.

Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σε όσους δεν γνωρίζουν τη δύναμή τους. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε ότι η παρουσία σου στο διαδίκτυο εξαρτάται από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου περισσότερο ποιοτικά, παρά ποσοτικά. Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν αποτελέσματα σύμφωνα με τις λέξεις που θα πληκτρολογήσει ο εκάστοτε χρήστης στο αντίστοιχο πεδίο, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο «ισχυρότερος» ιστότοπος είναι αυτός που εμφανίζεται πρώτος στα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενό του περιλαμβάνει ισχυρές «λέξεις-κλειδιά», με βάση πάντα τα κριτήρια της μηχανής.

Social Media Marketing

Όλοι γνωρίζουμε για την επιρροή που έχουν στη ζωή μας πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Pinterest, Google+, κλπ).

Έχουν προσελκύσει μικρούς και μεγάλους χρήστες με συνέπεια να αποτελούν ίσως τα βασικότερα εργαλεία για την προβολή διαφημίσεων και την προώθηση προϊόντων / υπηρεσιών.

Με βάση τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη, διαμορφώνονται ανάλογα και οι προβαλλόμενες διαφημίσεις στο λογαριασμό του. Είναι ιδανικά για να αυξήσεις την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σου και να μεγαλώσει το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεσαι. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το Facebook.

Είναι ίσως το πιο δημοφιλές μέσο, με πάνω από 1.55 δις ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. Μπορείς να δημιουργήσεις μια σελίδα για την επιχείρησή σου και από εκεί να διενεργείς διαγωνισμούς δώρων και άλλες προωθητικές ενέργειες ώστε να «χτίσεις» ένα αφοσιωμένο κοινό. Παρόλα αυτά η παρουσία σου εδώ, όπως και σε κάθε άλλο μέσο, θα πρέπει να είναι συνεχής και η διαχείρισή της σελίδας να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν. Χρήσιμο θα ήταν να εκμεταλλευτείς τα οφέλη των διαφημίσεων, Facebook ads, των οποίων το κόστος δεν είναι καθόλου απαγορευτικό ακόμα και για μικρές επιχειρήσεις.

Η διαδικασία με την οποία κάποιος μπορεί να βελτιστοποιήσει την κατάταξη της ιστοσελίδας του σε υψηλότερες θέσεις εμφάνισης στις μηχανές αναζήτησης λέγεται SEO (Search Engine Optimization).

Τα κριτήρια της μηχανής αναζήτησης αλλάζουν και εμπλουτίζονται μέρα με τη μέρα καθώς εξαρτώνται από το τι ψάχνουν οι χρήστες. Γι αυτό, θα ήταν καλύτερο να κάνεις δοκιμές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εναλλάσσοντας λέξεις-κλειδιά ώστε να έχεις ένα δείγμα του αριθμού αναζητήσεων ανά κλειδί. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω το Google Adwords Keywords Planner και κάνοντας ανάλυση των δεδομένων στο Google Analytics.

Με τον παραπάνω τρόπο μπορείς να έχεις μια εικόνα για το κατά πόσο θα πάει καλά η καμπάνια για έναν προϊόν σου και πόσους επισκέπτες θα προσελκύσεις στην ιστοσελίδα σου κατά προσέγγιση.

Τα πλεονεκτήματα της στρατηγικής  SEO είναι πολυάριθμα με σημαντικότερο ίσως, την ποιοτικότερη πλοήγηση από άποψη σχετικότητας αποτελεσμάτων. Ταυτόχρονα, εξαλείφει φαινόμενα κακόβουλων τεχνικών από ορισμένα sites που, πριν το SEO αγόραζαν links , backlinks και άλλα, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έναντι άλλων ποιοτικότερων.

Συμπέρασμα

Η «ιντερνετική» παρουσία της εταιρείας σου είναι εξίσου σημαντική της φυσικής και ενέχει απεριόριστες δυνατότητες. Εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του Internet μπορείς να προβάλλεις τη δουλειά σου και να «ξεκλειδώσεις» πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες που δεν θα σου παρουσιάζονταν με κάποιο άλλο τρόπο. Ωστόσο, όπως με κάθε πτυχή του επαγγέλματός σου, θα πρέπει να είσαι συνεπής και να την αντιμετωπίζεις με τη δέουσα σοβαρότητα λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα της. Τέλος, λόγω του ότι τα εργαλεία προβολής είναι πολυάριθμα είναι αναγκαίο να ενημερώνεσαι συνεχώς με τις εξελίξεις και έτσι να μη μένεις πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

By Christos Rontos

Related Posts