Scroll Top

Ανάπτυξη της Επιχείρησής σας αυτές τις γιορτινές ημέρες

shoppingonline_business3

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, αποτελεί τεράστια πηγή εσόδων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σχεδόν το 20% των ετήσιων πωλήσεων των εμπόρων, διαδραματίζεται μόνο αυτήν την περίοδο.

Διαβάστε χρήσιμα tips και νέα, που εφόσον τα εφαρμόσετε θα κάνουν την επιχείρησή σας να “λάμψει” αυτά τα Χριστούγεννα:

Αύξηση αγορών μέσω κινητού τηλεφώνου

Οι online επιχειρήσεις, στρέφονται προς τα κινητά τηλέφωνα και σε αυτή την γιορτινή περίοδο του 2016 φαίνεται οι περισσότερες online αγορές να έγιναν μέσω smartphone περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Είναι γεγονός ότι το 62% των καταναλωτών, έκανε την έρευνά του για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια μέσω του κινητού τηλεφώνου του, ενώ δείχνουν πρόθυμοι να πραγματοποιούν από εδώ και πέρα τις online αγορές μέσω του κινητού ή του tablet τους.

Δεν αρκεί απλά μια σελίδα στο Facebook για να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας ολοκληρωμένα, επαγγελματικά, αξιόπιστα και ικανοποιητικά.

Διαβάστε: Γιατί μία σελίδα στο Facebook ΔΕΝ αντικαθιστά ένα επαγγελματικό Website;

Για να έχετε τη δυνατότητα να σας βρίσκουν οι online πελάτες σας διαδικτυακά και να γίνετε κι εσείς μέλος αυτής της τεράστιας αγοράς, πρέπει αρχικά να σχεδιάσετε και να κατασκευάσετε το e-shop της επιχείρησής σας και να το προωθήσετε στις μηχανές αναζήτησης.

Διαλέξτε το πακέτο που ταιριάζει για την επιχείρησή σας εδώ και ξεκινήστε σήμερα.

Παρουσιάστε Online την καθημερινότητά σας

Με τη χρήση των νέων μέσων όπως ένα video ή live μετάδοση μέσω της σελίδας σας στο Facebook, ανεβάζετε την επιχείρησή σας αυτόματα ένα σκαλάκι παραπάνω και γίνεται πιο ισχυρή από ποτέ στην διαδικτυακή αγορά. Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, το 75% των δεδομένων θα το αποτελεί το video από το 2020 και έπειτα. Οι άνθρωποι προσδοκούν τις αυθεντικές εμπειρίες και η χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι αν μη τη άλλο η καταλληλότερη στιγμή για ανθρώπινες επαφές και νέα ξεκινήματα –  συνεργασίες. Σχεδόν 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη video για να αποκτούν άμεση επαφή με τους πελάτες τους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Κάντε ένα δημιουργικό διάλειμμα

Τα video και η live μετάδοση, έχουν έναν πιο μαγικό τρόπο να αφηγούνται μια ιστορία, ειδικά όταν πρόκειται για πωλήσεις. Όταν θα έρθει λοιπόν η στιγμή να αφηγηθείτε την ιστορία για την επιχείρησή σας ή να προωθήσετε το προϊόν σας στα social, κάντε ένα δημιουργικό και ευχάριστο διάλειμμα από τη δουλειά.

Οι 10 καλύτερες και ΔΩΡΕΑΝ video editor εφαρμογές για Android

Με τόσα δημιουργικά και εύχρηστα εργαλεία και εφαρμογές όπως το Hyperlapse  και το Boomerang από το Instagram, με τον κατάλληλο φωτισμό και design και γιορτινή ατμόσφαιρα, μπορείτε να μετατρέψετε τη γωνία στο κατάστημα σας, στο προσωπικό σας… στούντιο!

Apps που θα απογειώσουν τις φωτογραφίες σου!

Προσπαθήστε αυτές τις όμορφες φωτογραφίες να τις παρουσιάσετε με τον καλύτερο τρόπο στο website σας. Ζητήστε από τους πελάτες σας να τις σχολιάσουν και να τις κοινοποιήσουν. Θα δείτε να συμβαίνουν θαύματα!

Συνδεθείτε με τους πελάτες σας

Αυτές τις ημέρες, αποκτήστε στρατηγική στην διαφήμιση. Είτε στο Facebook, είτε σε άλλα κοινωνικά μέσα, επιλέξτε το ήδη υπάρχον κοινό σας ή πελάτες σας, ώστε να τους θυμίσετε το brand σας και να κάνετε αισθητή την παρουσία σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσελκύσετε και φρέσκο κοινό με κοινά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις διαφήμισης.

Να έχετε στόχο

Θέλετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό και να εκτινάξετε το marketing της επιχείρησής σας στα ύψη! Ξεκινάτε διαφημίσεις σε όλα τα κοινωνικά μέσα και διαθέτετε πολλά  από τα χρήματα εκεί… Όμως έχετε στόχο; Ανακαλύψτε όλα τα εργαλεία που θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό σας, θα σας επιτρέπουν να μετράτε τα στατιστικά του website σας. Ακόμα και το Facebook μπορεί να σας δώσει αναλυτικά στατιστικά μετά την προώθηση της διαφήμισής σας.

Με το pixel του Facebook, ένα κομμάτι κώδικα που ενσωματώνεται στις σελίδες του website σας και σας βοηθάει παρέχοντάς σας αναφορές σχετικά με τις μετατροπές και το κοινό, αλλά και να συγκεντρώνετε σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τους χρήστες του ιστοτόπου σας.

Δώστε στην online επιχείρησή σας, το πλεονέκτημα των μετρήσεων αυτές τις εορταστικές ημέρες του χρόνου.

Bonus tip: Διατηρήστε την Ανάπτυξή σας

Μετά τις γιορτές, είναι η κατάλληλη στιγμή να χτίσετε καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες σας. Χρειάζεται χρόνο και σταθερότητα. Κάντε το νέο έτος την εκκίνηση μιας νέας προσέγγισης και μην ξεχνάτε να ενημερώνετε συχνά τους χρήστες σας κατά τη διάρκεια του έτους.

πηγή: www.entrepreneur.com

Related Posts