Scroll Top

Μετέτρεψε το πάθος σου σε επιτυχημένη επιχειρηματικότητα

How-to-Build-an-Effective-Content-Marketing-Plan

Το σημαντικότερο πράγμα είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, για να μην το κάνεις αγγαρεία. Εάν πάλι είστε εγκλωβισμένοι σε μια εργασία ή σε ένα επάγγελμα που δεν αγαπάτε και όμως το κάνετε για βιοποριστικούς λόγους, τότε ίσως αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να μετατρέψετε το πάθος σας σε επικερδή επιχείρηση μέσα από ένα ηλεκτρονικό blog, μια σελίδα δηλαδή όπου θα στεγάζει την ηλεκτρονική σας επιχείρηση.

Βεβαιωθείτε τι αγαπάτε περισσότερο

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τι  αγαπάμε να κάνουμε και σε τι είμαστε πραγματικά παθιασμένοι για αυτό. Και μένα μου αρέσει να πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα για ψάρεμα, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω πάθος με το ψάρεμα. Αντίθετα, θα μπορούσα να πω ότι έχω ΠΑΘΟΣ με το ίντερνετ.

Σκεφτείτε γύρω από το πάθος σας

Τώρα λοιπόν που έχετε εξακριβώσει ποιο είναι το πάθος σας και πιστεύετε σε αυτό 100%, είναι καιρός για λίγο brainstorming. Τι είναι το brainstorming? To brainstorming σε απλά ελληνικά είναι η ιδεο-καταιγίδα, ή ο καταιγισμός ιδεών γύρω από ένα θέμα. Πώς γίνεται;

Πολύ απλό, πάρτε μια κόλλα χαρτί και σκεφτείτε γύρω από το πάθος σας ότι σας κατεβαίνει στο κεφάλι και απλώς καταγράψτε το. Μην κρίνετε, μην λογοκρίνετε και μην προ-κρίνετε. Οι πιο τρελές ιδέες είναι αυτές που μπορεί να σας αποδώσουν εκατομμύρια! Εντάξει, δε λέω ότι θα γίνετε πλούσιοι από μία ιδέα, αλλά σίγουρα θα καταφέρετε πολύ περισσότερα από τον μέσο άνθρωπο.

Δεν ωφελεί να σκεφτείτε γενικά γύρω από το πάθος σας, αλλά το πως θα χρηματοποιήσετε, ή θα βγάλετε λεφτά από αυτό. Καταγράψτε λοιπόν όλους εκείνους τους πιθανούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να βγάλετε χρήματα από το πάθος σας.

Ένα παράδειγμα ανθρώπου που κατάφερε να μετατρέψει τις ιδέες του και το πάθος του σε επιχειρήσεις εκατομμύριον δολαρίων είναι ο Steve Jobs.1229974_10153189601015531_374191803_n

Τί έκανε ο Steve; Ήταν ο πρώτος που εφεύρε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το ποντίκι, το smartphone και χιλιάδες άλλες συσκευές μέσω της εταιρείας του της Apple. Σήμερα το μήλο του Steve το έχει εξαγοράσει η Microsoft, o Steve δεν ζει πια, αλλά οι ιδέες του συνεχίζουν να επηρεάζουν τον κόσμο.

Δημιουργήστε ένα πλάνο γύρω από το πως να βγάλετε χρήματα γύρω από αυτό που αγαπάτε

Δεν αρκεί μόνο να έχουμε έναν διακαή πόθο, αλλά και να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις ιδέες μας δράση και να δημιουργήσουμε αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα πλάνο,όχι ένα πλάνο δράσης αλλά ένα επιχειρηματικό πλάνο. Εάν δεν έχετε ιδέα για το τί είναι το επιχειρηματικό πλάνο, μην πανικοβάλλεστε! Είναι πάρα πολύ απλό.

Δημιουργείστε ένα Πλάνο Β σε περίπτωση αποτυχίας του αρχικού πλάνου

Ακόμα και τα καλύτερα και λεπτομερέστερα πλάνα που κόστισαν χιλιάδες ευρώ να συνταχθούν μπορεί να βγουν εκτός στόχου, εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Συμβαίνει και στα καλύτερα τα σπίτια. Οπότε μην το παίρνετε προσωπικά, δεν είστε θεοί, ούτε μπορείτε να προβλέψετε τα πάντα. Απλώς προσπαθήσατε και δεν πετύχατε με την πρώτη.

Για να μην χάσετε την ψυχραιμία σας το επόμενο βήμα είναι να εφαρμόσετε το πλάνο Β. Το πλάνο Β είναι ένα εναλλακτικό σενάριο, μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος από το πλάνο Α. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να σχεδιάσετε ένα πλάνο Β, ένα πλάνο Γ, μέχρι να πετύχετε τον στόχο σας.

Τεστάρετε την ιδέα σας

Επιδιώξετε να δεχθείτε λίγη κριτική, θα σας ωφελήσει αφάνταστα.  Μην νομίσετε ότι πιάσατε τον παπά. Μην ησυχάζεστε, μην νομίζετε ο΄τι οι άλλοι σας ζηλεύουν ή δεν θέλουν να προοδεύσετε. Κάντε την κριτική και τα σχόλια κινητήριο δύναμη για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Όλες οι επιχειρήσεις και τα νέα προϊόντα πέρασαν από χιλιάδες δοκιμές μέχρι να τελειοποιηθούν και να γίνουν εκμεταλλεύσιμα εμπορικά. Η εξάσκηση κάνει το μάστορα. Αλλά είναι ευκολότερο αυτή η εξάσκηση να γίνετε πριν υλοποιήσετε την ιδέα σας που θα έχετε και λιγότερα κόστη, παρά μετά.

Άλλωστε, εάν θα με ρωτούσατε σήμερα τι είναι το μάρκετινγκ, θα σας έλεγα με μία λέξη ΤΕΣΤ, ΤΕΣΤ, ΤΕΣΤ. Τίποτε παραπάνω. Ενηλικιωθείτε και μην σπάτε το πρόσωπό σας στα λόγια άλλων. Η αέναη βελτίωση θα πρέπει να είναι ο πυρήνας της προσωπικής σας φιλοσοφίας.

Πώς να βγάλετε χρήματα σχεδόν από οτιδήποτε

Το μαγικό είναι ότι με την ωρίμανση του ίντερνετ, μπορείτε να βγάλετε χρήματα σχεδόν από οτιδήποτε! Οτιδήποτε σκεφτείτε, μπορεί να ρευστοποιηθεί! Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ναπολέωντας Χιλ οτιδήποτε ο ανθρώπινος νους μπορεί να συλλάβει, μπορεί και να πετύχει!

Δεν υπάρχουν αυθεντίες, δεν υπάρχουν αλάνθαστα συστήματα. Κάτι που δουλεύει σήμερα για σας δεν θα δουλέψει αύριο και ίσως για κάποιον άλλον ποτέ. Όλα αλλάζουν! Τα πάντα ΡΕΙ είπε ο Ηράκλειτος, ζήτω η αλλαγή!

Μην αφήσετε το πάθος σας να γίνει εμμονή

Καλό είναι να παθιάζεστε, αλλά παν μέτρον άριστον. Δεν πρέπει να αφήσετε το πάθος σας να σας κυριεύσει και να σας γίνει έμμονη ιδέα. Θα πρέπει να κυριαρχήσετε πάνω στο πάθος σας και να συνεχίσετε να διατηρείτε τις ισορροπίες στη ζωή. Το πάθος και η επιχείρηση σχεδιάστηκαν για να ζήσετε και όχι το αντίστροφο.

Μην ξεχνάτε η ζωή συνεχίζετε κι εσείς θα πρέπει εκτός της εργασίας σας να φάτε, να κοιμηθείτε, να δείτε την οικογένειά σας και να έχετε και λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Μην παρασύρεστε, άλλωστε ότι είναι να συμβεί, θα συμβεί αργά ή γρήγορα, δεν θα πετύχετε κάτι εάν ξαφνικά δαιμονιστείτε με κάποια ιδέα ή λογισμό.

 Εάν θα με ρωτούσατε σήμερα τί είναι το μάρκετινγκ, θα σας έλεγα με μία λέξη ΤΕΣΤ

 

 

πηγή:  http://www.marketingtechnews.net

Related Posts