Scroll Top

4 tips του Content Marketing για την ανάδειξη του Brand σου!

I love content

Η μορφή κοινοποίησης ενός περιεχομένου που γίνεται με τα blogs ή τα βίντεο για τους αναγνώστες σου μπορεί να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους Digital Marketing , αλλά μόνο με μια σταθερή στρατηγική. Σύμφωνα με την έκθεση Marketing 2015 B2C Content Marketing Institute , το 47 % από τους πιο αποτελεσματικούς content marketers έχουν τεκμηριωμένη στρατηγική , ενώ μόνο το 5 %  έχουν επινοήσει κάποια στρατηγική.

 

Χρησιμοποίησε τις παρακάτω τέσσερις απλές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν στο Content Marketing , ώστε να ενισχύσεις το brand σου και να αποκτήσεις περισσότερες προβολές στον παγκόσμιο διαδικτυακό χώρο!

contentmarketingtips

1. Δημιούργησε ουσιώδες περιεχόμενο στο site σου!

Πρώτα απ’όλα καθόρισε ένα  στόχο με βάση τους επαγγελματικούς σου στόχους.Μετέπειτα μπορείς να δημιουργήσεις ένα post ή ένα βίντεο ώστε να διδάξεις τις νέες σου τεχνικές, αυτό θα σε βοηθήσει για να δείξεις μια καλύτερη εικόνα πάνω στον τομέα που κατέχεις! Μην προσπαθήσεις να προωθηθείς μέσα από αυτό , σκέψου καλύτερα για τους πελάτες σου ώστε να τους βοηθήσεις ,επίσης για να βρείς ιδέες για το περιεχόμενο σου θα μπορούσες να ρωτήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό κάποια ερωτήματα ,όπως:

  • Σε ποιο θέμα είμαι ειδικός;
  • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβάλω το κείμενο μου; Ένα podcast; Ένα slideshow φωτογραφιών; Ένα infographic; Βίντεο ή κάτι διαφορετικό;
  • Μήπως ήταν χρήσιμο να συμβουλευτώ κάποιον ειδικό και κυρίως να πάρω ιδέες απλά προσθέτοντας πράγματα που εκείνος θα μου προτείνει να βάλω στο περιεχόμενο μου;
  • Πώς θα μπορούσα να κάνω το περιεχόμενό μου πιο προσιτό σε περισσότερους χρήστες, όπως με την προσθήκη υποτίτλων σε ένα βίντεο για επισκέπτες με προβλήματα ακοής , ή με την προσθήκη φωτογραφιών σε ένα blog post για τους ανθρώπους που πιθανό να είναι λάτρεις της φωτογραφίας;

Όσον αφορά τη συχνότητα του blogging , το 2015 μελέτη από το HubSpot διαπιστώθηκε ότι στις εταιρείες με 10 ή λιγότερους εργαζόμενους, το blogging πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 11 φορές το μήνα. Η μελέτη επίσης διαπίστωσε εταιρείες που δημοσιεύουν τουλάχιστον 16 ανά μήνα έλαβε τρεις φορές περισσότερη επισκεψιμότητα από τις εταιρείες που δημοσίευσε τέσσερα post ή λιγότερο ανά μήνα. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με αργούς ρυθμούς στην αρχή,όταν βρεις τον κατάλληλο ρυθμό του content marketing, τότε θα βάλεις ακόμη υψηλότερους στόχους στο blogging σου!

Το περιεχόμενό σου δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί σε σένα, παρόλα αυτά πρέπει αυτό να σε βοηθήσει για να αναδειχθεί το Brand σου! Το ιδανικότερο θα ήτανε μια επιπλέον σελίδα About Me, ώστε το κοινό σου να μπορεί να μάθει περισσότερα για σένα, όπως το περιεχόμενό σου, ή π.χ. να προσθέσεις μια πρόσκληση σε μια δράση για να έρθουν σε επαφή μαζί σου!

2. Βρες έναν Guest blogger!

Όταν φτάσεις σε ένα υψηλότερο επίπεδο το site σου, τότε θα μπορούσες να αναζητήσεις έναν guest blogger πάνω στοseo-content-marketing κλάδο σου, ώστε να μοιραστεί τις επαγγελματικές του ικανότητες.Επέλεξε κάποιον που θαυμάζεις και εξήγησε πως σχετίζεσαι μεταξύ του και τον τρόπο που θα βοηθήσει το κοινό σου!

Πρότεινε να φτιάξει ένα άρθρο σε ένα άλλο website και να το συνδέσει με το δικό σου μέσω ενός συνδέσμου , δηλαδή να δημιουργηθεί ένα backlink όπου θα σε βοηθήσει στην κατάταξη και στις μηχανές αναζήτησης!

 

3. Δέξου το περιεχόμενο των Guest στο site σου!

Προτίμησε το guest blogging γιατί θα σε βοηθήσει αρκετά να αναδειχθεί το brand σου , ενδεχομένως να σου φέρει νέους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σου,αυτό επίσης θα σου δώσει ποιοτικό περιεχόμενο και θα κάνει το site σου πιο ουσιώδες!Το site σου θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες και θα το κάνει να ανέβει ακόμη περισσότερο,επίσης θα χτίσεις ένα δίκτυο με τους guest bloggers και αυτό θα σε βοηθήσει την επσκεψιμότητα του site!

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς το περιεχόμενο των guest για να προωθήσεις τα δικό σου αντίστοιχο περιεχόμενο. Θυμήσου, προωθείς το δικό σου brand και όχι των guest bloggers!Για να εξασφαλίσεις ότι γίνεται η σωστή προώθηση των post ένας απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα απλό widget στο site σου που εμφανίζει αυτόματα σχετικές αναφορές στο κάτω μέρος του άρθρου ή του βίντεο. Μπορείς επίσης να προσθέσεις “Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα” και να συνδέεται με ένα άλλο σχετικό post μέσω link!

To content marketing είναι χάσιμο χρόνου εάν κανείς δεν έχει δεί το περιεχόμενο σου!

Διάφοροι επιχειρηματίες συνιστούν την μέθοδο πληρωμής, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς τέτοιες μεθόδους σώζοντας τον πολύτιμο χρόνο και τα χρήματα σας.Μια απλή μέθοδος θα ήταν να συνδέσεις το περιεχόμενο σου με τα δωρεάν social media για να στοχεύσεις σε περισσότερους καταναλωτές!

4. Σύνδεση του προφίλ σου με τα social media

Εάν το περιεχόμενο σου σχετίζεται πιο πολύ με το επαγγελματικό σου branding τότε θα σε βοηθήσει πιο πολύ το LinkedIn,τώρα εάν είσαι δημοσιογράφος στα μέσα ενημsocial-media-marketingέρωσης τότε να προτιμήσεις το Twitter.Πολύ σημαντικό όμως όταν προωθείς τα κείμενα σου στα social media είναι να βάζεις τις λέξεις-κλειδιά για να σε βρίσκουν οι μηχανές αναζήτησης και να δελεάζεις το κοινό να διαβάσει το post σου!

 

Με τα  παραπάνω tips, θα είσαι σε θέση να δημιουργείς κάτι νέο και ουσιώδες που θα ελκύει τους αναγνώστες , θα τους αντιπροσωπεύει και θα ταυτίζονται , επίσης θα υπάρχει μεγαλύτερη απήχηση γύρω από το brand σου.

 

 

 

 

 

Related Posts