Scroll Top

Επιτυχία, μια διαρκής διαδικασία

success-process

Στην επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα υπάρχουν δύο τύποι – η επιτυχία μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που κρατά για λίγο και η διαρκής επιτυχία που συμβαίνει για μια ζωή.

Ένας επιχειρηματίας που πιστεύει ότι έχει αποκτήσει ό, τι χρειάζεται για την επιτυχία, την προσεγγίζει δυστυχώς με κλειστό μυαλό. Αποφεύγει την αλλαγή, δε δέχεται συμβουλές ή κριτικές που θα τον κάνουν καλύτερο άνθρωπο-επιχειρηματία και η προσωπική του εξέλιξη είναι …ανύπαρκτη.

Για να πετύχετε τη διαρκή επιτυχία που κρατά για μια ολόκληρη ζωή, στοχεύστε στο ότι η επιτυχία καθορίζεται από το πόσο ανοίγετε το μυαλό σας, τις σκέψεις σας και συνεχώς εξελίσσεστε.

Όσο περισσότερο μαθαίνετε, τόσο πιο επιτυχημένη πορεία θα έχετε.

1. Να βελτιώνεστε διαρκώς

Η επιτυχία σας βασίζεται στην ικανότητά σας να μαθαίνετε διαρκώς νέα πράγματα. Προσπαθήστε να αντιμετωπίζετε τους δασκάλους, τους προπονητές, τους συναδέλφους και τους προϊστάμενους ως συμβούλους. Αυτοί είναι οι πόροι για να είστε ανοιχτόμυαλοι.

Εάν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε κατάσταση με την πεποίθηση ότι την έχετε ήδη κατανοήσει, γίνεστε ακόμα πιο επιτυχημένοι. Όταν δεν προσπαθείτε ανά πάσα στιγμή να αποδείξετε στον εαυτό σας και τους γύρω σας τα ταλέντα σας, είστε πιο χαλαροί και ανοιχτοί στο να μάθετε.

Το να ακούτε και να παρατηρείτε τις καταστάσεις γύρω σας, σας επιτρέπει να προχωρήσετε πραγματικά στη ζωή σας.

Να είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να επεκτείνετε τον εαυτό σας πέρα από αυτό που είναι μέχρι τώρα. Αν βολεύεστε με αυτό που είστε, θα παραμείνετε στα ίδια. Η μακροχρόνια επιτυχία, βασίζεται στην περιέργεια και στη διαρκή μάθηση.

2. Τα λάθη μας κάνουν καλύτερους

Η επιτυχία είναι μια διαρκής διαδικασία και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι μπορεί κι εσείς να κάνετε λάθη και αντιμετωπίστε το ως μια μεγάλη πρόκληση για να γίνετε καλύτερος. Κάθε φορά ενισχύετε την πορεία σας προς την επιτυχία και κάθε φορά που δεν γνωρίζετε την απάντηση σε κάποιο ζήτημα και αναζητάτε βοήθεια, αποκτάτε τις απαραίτητες γνώσεις για να προωθήσετε τον εαυτό σας ακόμα πιο ψηλά.

Μέσα από τα λάθη προσαρμόζεστε, αναπτύσσεστε και ενημερώνεστε με σκοπό να γίνετε ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Ανακαλύπτετε το ποιος είστε. Τα λάθη θα σας διδάξουν την ανθεκτικότητα.

Η επιτυχία σας λοιπόν, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά σας να μαθαίνετε μέσα από τα λάθη σας.

3. Δεν υπάρχει όριο στη μάθηση

Πιστεύετε ότι υπάρχει όριο στο να μαθαίνετε νέα πράγματα; Δεν υπάρχει όριο σε ό, τι νέο μπορείτε να μάθετε και ούτε μπορείτε να διατηρήσετε την επιτυχία σας. Καθώς αναζητάτε νέες ιδέες, παραμένετε εμπνευσμένοι.

Η μάθηση συμβάλλει στην τόνωση της αυτοεκτίμησης και της αντοχής μας.

Πάντα υπάρχουν τρόποι να μαθαίνετε νέα πράγματα και με αυτόν τον τρόπο επεκτείνετε τον κόσμο σας σε νέους ανθρώπους, εμπειρίες και ευκαιρίες. Μην σταματήσετε να προσπαθείτε το καλύτερο για τη δουλειά σας και τον κλάδο σας. Συνεχίστε να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε.

4. Η Πρόκληση είναι η Αφετηρία

Δεν πρέπει να αποφεύγετε την πρόκληση, καθώς είναι ο καταλύτης της επιτυχίας σας. Βοηθά στην ανάπτυξη της πεποίθησης μέσα σας, ότι μπορείτε να τα καταφέρετε.

Όσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση, τόσο μεγαλύτερη είναι και η επιτυχία.

Αναζητήστε την πρόκληση. Και αν κάποιος σας πει ότι δεν μπορείτε, εσείς να προσπαθείτε να αποδεικνύετε πρώτα από όλα στον εαυτό σας, ότι Ναι, τα κατάφερα!

5. Μην τα παρατάτε

Στο ταξίδι προς την επιτυχία δεν υπάρχει μεγαλύτερη αρετή από την επιμονή. Προσοχή όμως. Το ταλέντο δεν είναι επιμονή.

Υπάρχουν εκεί έξω ένα σωρό ατάλαντοι εξειδικευμένοι άνθρωποι. Η εκπαίδευση από μόνη της δεν θα σας οδηγήσει στην επιτυχία και ο κόσμος δυστυχώς είναι γεμάτος από τεμπέληδες μορφωμένους.

Η επιτυχία επιτυγχάνεται με το να μην εγκαταλείπεις, να έχεις υπομονή, επιμονή, ισχυρό μυαλό και να περάσεις από όλα τα επίπεδα απογοήτευσης. Μόνο η επιμονή και η αποφασιστικότητα διατηρούνται στο χρόνο.

Όταν είστε πρόθυμοι να μάθετε μπορείτε να εξελιχτείτε, να βελτιώσετε οτιδήποτε και να παραμείνετε διαθέσιμοι σε όλα. Αν αποφασίσετε να εξελιχτείτε τελικά, μάθετε να επιλύετε προβλήματα με καινοτόμους και αποτελεσματικούς τρόπους.

Για να επιτύχετε τη διαρκή επιτυχία, μάθετε να εντοπίζετε τα δυνατά σας σημεία, τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας και να μάθετε πού χρειάζεστε περισσότερη ανάπτυξη. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται το ενδιαφέρον για μάθηση και ανάπτυξη. Μην ξεχνάτε πως η επιτυχία εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική σας νοοτροπία.

πηγή: www.entrepreneur.com

Related Posts