Scroll Top

4 Καθημερινές συνήθειες για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Writing notes

Όλοι προσπαθούμε για μεγαλύτερη και καλύτερη παραγωγικότητα στην εργασιακή μας καθημερινότητα. Θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να είμαστε αυθεντικοί και να αξιοποιούμε στο έπακρο το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας. Τι γίνεται όμως όταν η μέρα μας επηρεάζεται από απρόβλεπτους εξωτερικούς παράγοντες; Τι συμβαίνει όταν διακόπτεται ξαφνικά η καθημερινή μας ρουτίνα και η όρεξή μας για να κάνουμε όλα αυτά που έχουμε προγραμματίσει κάνει …φτερά;

Υπάρχουν 4 καθημερινές συνήθειες ώστε να πετύχετε καθημερινά πολλά περισσότερα και τελικά να αποκτήσετε μεγαλύτερη παραγωγικότητα:

1. Να είστε πάντα σε ετοιμότητα

Συναντήσεις ακυρώνονται. Οι φίλοι σας καθυστερούν στο ραντεβού σας. Τα σχέδια σας πρέπει ξαφνικά να επαναπρογραμματιστούν. Από το ποθενά, έχετε περισσότερο ελύθερο χρόνο μέσα στην ημέρα σας. Μη σπαταλάτε το χρόνο αυτό νιώθωντας θυμό για τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις, αλλά εκμεταλλευτείτε αυτόν το χρόνο για καλό. Δείτε το ως ένα δώρο. Ο χρόνος που προέκυψε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε πράγματα για την καλύτερη ψυχολογική σας κατάσταση. Ενημερώστε τη λίστα ων υποχρεώσεών σας, διαβάστε ένα κεφάλαιο από το αγαπημένο σας βιβλίο ή να κάντε σημαντικά τηλεφωνήματα που είχατε αναβάλλει.

Όταν μπορέσεις να ξεφύγεις από αυτό που δεν μπορείς να ελέγξεις και να δεις τι μπορείς να ελέγξεις, τότε θα κάνεις ένα μεγάλο βήμα για να ξανακερδίσεις την ημέρα σου!

2. Χαλαρώστε

Πάρτε βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε.

Μερικές φορές, έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε σε μια στιγμή, που ξεχνάμε και να αναπνεύσουμε. Όταν εμφανίζονται ξαφνικά στην καθημερινόητά μας απρόβλεπτες καταστάσεις, το άγχος είναι κάτι που δε μπορούμε να αποφύγουμε. Με μια βαθιά αναπνοή μπορούμε να χαλαρώσουμε αυτές τις ταραχώδεις στιγμές και να εστιάσουμε ξανά στο τι θέλουμε να καταφέρουμε μέσα στη μέρα. Αυτή η παύση μας βοηθά να βελτιώσουμε τη συγκέντρωσή μας και να αυξήσουμε την ενέργειά μας. Όταν χαλαρώνουμε, αποκτούμε ξαφνικά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ακριβώς δηλαδή αυτό που χρειαζόμαστε όταν τα πράγματα φαίνεται να ξεφεύγουν από τον έλεγχό σας.

3. Να είστε παρόντες

“Κάνε αυτό. Κάνε εκείνο. Μην ξεχάσεις να πάρεις αυτό… και μην ξεχάσεις το γάλα! ”

Μια διαρκής λίστα υπενθύμισης που τρέχει μέσα από το μυαλό μας καθημερινά μας κρατάει να ζούμε στο μέλλον, ενώ μνήμες, καλές και κακές, μας κρατούν στο παρελθόν. Όταν ζούμε όμως συνεχώς στο μέλλον ή στο παρελθόν, χάνουμε την ομορφιά του παρόντος. Έχετε συνομιλήσει ποτέ με κάποιον που φαίνεται να ονειροπολεί και να μην ακούσει αυτά που του λέτε; Συνήθως σκέφτονται κάτι που συνέβη χθές ή πριν μια βδομάδα, ίσως και μέσα στην ώρα.

Ανεξάρτητα από το λόγο που δεν σας παρακολουθούσαν όταν μιλούσατε, σίγουρα δεν αισθανθήκατε και πολύ καλά. Ποτέ μην είστε εσείς ένας από αυτούς τους ανθρώσπυς. Να είστε παρόντες. Να συμμετέχετε πλήρως σε ό, τι κάνετε, ώστε να εξασφαλίσετε καλύτερη και ποιοτική παραγωγικότητα στην εργασιασή σας καθημερινότητα.

4. Ανανεωθείτε

Εάν θέλετε να ζήσετε κάτι καλύτερο, πρέπει πρώτα να νιώθετε εσείς καλύτερα. Και σημαίνει αυτό; Να φροντίζετε για εσάς. Όλοι έχουμε κάποιον που μας λέει ότι πρέπει να κοιμόμαστε αρκετές ώρες το βράδυ και ότι δεν πρέπει ποτέ να παραλείψουμε το πρωινό μας. Στην προσπάθειά μας όμως να δημιουργήσουμε μια πιο παραγωγική καθημερινότητα για τους εαυτούς μας, θα πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τους εαυτούς μας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χρειάζεστε μια κούπα καφέ; Χρειάζεστε να χορέψετε ή να πάτε για τρέξιμο ή περπάτημα; Χρειάζεστε λίγο καθαρό αέρα; Το να βιώσετε αυτό ακριβώς που ζητά το σώμα σας, θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Η αναζωογόνηση-ανανέωση, δεν κάνει μόνο καλό στην παραγωγικότητά σας, αλλά και στην ψυχή σας.

Το να είμαστε παραγωγικοί, σημαίνει να κάνουμε αυτό που είπαμε ότι θα κάνουμε, τη στιγμή πουτο υποσχεθήκαμε. Ελέγξτε το πρόγραμμά σας και δημιουργήστε παραγωγικές συνήθειες ώστε να καταφέρνετε περισσότερα και να πετύχετε περισσότερα κάθε μέρα.

πηγή: www.entrepreneur.com

Related Posts