Scroll Top

33 τρόποι για να βγάλετε χρήματα από την ιστοσελίδα σας

Το να κάνετε business με την ιστοσελίδα σας και να κερδίσετε χρήματα δεν είναι πια μύθος. Είναι εφικτό από οποιονδήποτε.

Στην πράξη – το να μετατρέψεις την ημιαπασχόληση σου, το χόμπυ, το blog ή την ιστοσελίδα σου σε μια ιδιόκτητη γεννήτρια παραγωγής εισοδήματος συνηθίζεται με λίγο τύχη και σκληρή δουλειά.

Τουλάχιστον, τα πρώτα έσοδα πρέπει να καλύψουν το κόστος του ονόματος και της φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας. Σε 2η φάση μπορεί και να αντικαταστήσει το εισόδημα σας (και έπειτα να κερδίσετε ακόμη περισσότερα).

Το post αυτό απευθύνεται κυρίως σε blogerάδες ή ιδιοκτήτες δυνατών ιστοσελίδων ενημέρωσης ή περιεχόμενου.

Για πιο business καταστάσεις, και για όσους θέλουν να κάνουν μεγαλύτερη επένδυση, διαβάστε: “Μήπως έχεις ένα απλό blog – βιτρίνα; Πέρασε στην απέναντι όχθη με συναλλαγές

Κρατήστε στο μυαλό σας ότι οι ακόλουθες στρατηγικές κυμαίνονται από εύκολες και παθητικές, μέχρι αυτές που απαιτούν ΤΟΝΟΥΣ συνεχούς εργασίας (για αυτό σιγουρευτείτε στο να επιλέξετε κάτι το οποίο ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας).

Σε αυτό τον οδηγό έχουμε συμπεριλάβει συνολικά 33 τρόπους, αλλά θα ξεκινήσουμε με τους 10 πιο γνωστούς και δημοφιλείς.

[!] Δεν παίζει ρόλο αν έχετε ήδη ένα ιστολόγιο ή ιστοσελίδα. Απευθύνονται και στα δύο. Αν δεν έχετε blog ή ιστοσελίδα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα ώστε να φτιάξετε αυτό που ακριβώς χρειάζεστε:

10 κοινοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από την ιστοσελίδα σας

Το να βγάλετε χρήματα από το website σας δεν είναι εύκολο. Μέσα στις ακόλουθες δέκα τεχνικές πιθανότατα να επιλέξετε μερικές ώστε να ξεκινήσετε.

1. Affiliate Marketing ή και affiliate σύνδεσμοι

Το affiliate marketing είναι από τους πιο δημοφιλείς (για να μην πω ταχύτερους) τρόπους για να κερδίσετε χρήματα από την ιστοσελίδα ή το blog σας.

α. Ξεκινήστε εντοπίζοντας το προϊόν που σας αρέσει και θα το προτείνατε.

β. Έπειτα μέσω της ιστοσελίδας σας, εγκρίνετε το προϊόν και το προωθείτε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας και στους εγγεγραμμένους συνδρομητές μέσω email (newsletter).

γ. Αν το προϊόν ή η υπηρεσία έχει απήχηση στο κοινό, τότε θα κλικάρουν στον affiliate σύνδεσμο, αγοράζοντας το προϊόν (ενώ εσείς κερδίζετε ένα ποσοστό από την πώληση).

Η προμήθεια κυμαίνεται από 30% της αξίας του προϊόντος ή της υπηρεσίας, μέχρι και 70%. Για παράδειγμα, αν το μερίδιο σας είναι 50% και προωθήσετε ένα e-book αξίας 100€, τότε θα κερδίσετε 50€ απλά παραπέμποντας τον αγοραστή στην σελίδα αγοράς του προϊόντος. Καλή συμφωνία, ε;

Που μπορώ να βρω προϊόντα για να τα προωθήσω;

Θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε μια τεράστια λίστα, αλλά αντ’αυτού σας παραθέτουμε ενδεικτικά:

2. Πληρωμή ανά κλικ διαφήμιση (Google Adsense)

Κοινώς, πληρώνεστε για κάθε κλικ σε διαφήμιση που γίνεται εντός της ιστοσελίδας σας. Πιο γνωστές είναι οι Adwords διαφημίσεις.

AdWords ονομάζονται οι διαφημίσεις η οποίες εμφανίζονται α) πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google, και β) μέσα σε περιεχόμενα ιστοσελίδων.

Τις διαχειρίζονται: οι διαφημιστές όπου πληρώνουν ανά κλικ.

AdSense είναι το αντίστροφο, δηλαδή ένα εργαλείο όπου επιτρέπει στους κατόχους ιστοσελίδων να εισέλθουν στο τεράστιο διαφημιστικό δίκτυο της Google ώστε να επιτρέψουν σε διαφημιστές να εμφανίσουν διαφημίσεις μέσα στις ιστοσελίδες των κατόχων τους.

Το διαχειρίζονται: οι κάτοχοι ιστοσελίδων ή και blog όπου πληρώνονται ανά κλικ.

Το καλύτερο μέρος αυτού του συστήματος είναι το πόσο απλό είναι στην χρήση του.

Με το που γραφτείτε στο Adsense, η Google θα σας παρέχει έναν απλό κώδικα ώστε να τον ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας ο οποίος θα προσδιορίσει το περιεχόμενο σας για να εμφανίσει σχετικές διαφημίσεις. Για παράδειγμα, αν το website σας αναφέρεται σε εργαλεία και κατασκευές, το Google AdSense θα αρχίσει να προβάλει διαφημίσεις για εργαλεία, ανταλλακτικά, υλικά κατασκευών κ.ο.κ. (τουλάχιστον σε πρώτη φάση).

Αλλά μπορεί να εμφανίσει και άσχετες με την ιστοσελίδα σας διαφημίσεις, αλλά σχετικές με τον εκάστοτε επισκέπτη. Αρκετές φορές θα έχετε παρατηρήσει μετά από μια αναζήτηση ενός προϊόντος στην Google, να σας “κυνηγάει” αυτό το προϊόν σε όποια ιστοσελίδα και αν βρίσκεστε!

Πληρώνεστε κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ σε μια διαφήμιση. (Ναι, είναι τόσο απλό!)

Η αμοιβή σας μπορεί να είναι από 0,50€ μέχρι 5€ για το κάθε κλικ. Όταν η ιστοσελίδα σας έχει αρκετή επισκεψιμότητα, μπορείτε να μαζέψετε εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) ευρώ το μήνα.

Πως να ξεκινήσετε με το Adsense;

  • Εγγραφή στο AdSense – Πριν ξεκινήσετε, σιγουρευτείτε ότι συμφωνείτε με τους Όρους χρήσης. Η Google έχει αυστηρούς κανόνες, καμιά φορά είναι δύσκολο να εγκριθείτε ή και να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η Google θέλει η ιστοσελίδα σας να έχει ως επί το πλείστον πρωτότυπο δυναμικό (που ενημερώνεται) περιεχόμενο.

3. Πουλήστε διαφημιστικό χώρο

Η ενσωμάτωση του Google AdSense στην ιστοσελίδα σας δεν αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να κερδίσετε χρήματα με την online διαφήμιση.

Άλλος ένα τρόπος είναι απλά να πωλήσετε το δικό σας χώρο διαφήμισης απευθείας σε εταιρείες οι οποίες ψάχνουν να στηρίξουν διάφορες ιστοσελίδες και blogs ως σπόνσορες.

Μπορείτε να ορίσετε τιμές για κάθε κομμάτι χώρου, π.χ. “Το πλευρικό banner διαφήμισης κοστίζει 50€/μήνα”.

Πληρώνεστε σύμφωνα με τους επισκέπτες που έχετε. Τυπικά κοστολογείται με 1€ ανά χίλιες προβολές (ή CPM). Μπορείτε να το δείτε και 5€ CPM. Αν η ιστοσελίδα δέχεται 100.000 επισκέψεις σε έναν μήνα, το κόστος αυτής της διαφήμισης είναι 500€/μήνα.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι αν η ιστοσελίδα σας δέχεται τόνους επισκεψιμότητας από διαφορετικές πηγές, η κοστολόγηση ενός απλού διαφημιστικού banner θα ανέρχεται στα 5.000€/μήνα!

Το προφανές μειονέκτημα είναι ότι αν η ιστοσελίδα σας δεν έχει αρκετή επισκεψιμότητα, μην περιμένετε να κερδίσετε πολλά.

Μια άλλη κοινή μέθοδος πώλησης χώρου διαφήμισης απευθείας στην ιστοσελίδα σας είναι με απλή καθορισμένη τιμή. Απλά καθορίζετε μια τιμή (εκτιμάτε την αξία της διαφήμισης, σχετικά με την πιθανή χρέωση των ανταγωνιστών), και πληρώνεστε προκαταβολικά στην αρχή κάθε μήνα. Αυτή η κοστολόγηση είναι ουσιαστικά μια σταθερή χρέωση, που δεν συσχετίζεται με το κόστος ανά κλικ όπως στο AdSense.

Πως μπορώ να δείξω σε άλλους ότι η ιστοσελίδα μου πουλάει διαφημιστικό χώρο;

  • BuySellAds – Από τις πιο γνωστές πλατφόρμες όπου μπορείτε να γνωστοποιήσετε σε όλους ότι διαθέτετε διαφημιστικό χώρο προς πώληση.

4. Πωλήστε το δικό σας ψηφιακό προϊόν (Ebook λ.χ.)

Έχετε την δυνατότητα μεγιστοποίησης του κέρδους, όταν μπορείτε να πωλήσετε εσείς απευθείας το δικό σας προϊόν. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει μεσάζοντας ή άλλο άτομο ανάμεσα σε εσάς και τον αγοραστή όπου θα αφαιρέσει προμήθεια από τα χρήματα πώλησης.

Αυτή η προσέγγιση φαίνεται αρκετά ξεκάθαρη επειδή μπορείτε απλά να πουλήσετε αυτά τα προϊόντα απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα σας και να πληρωθείτε σε πρώτο χρόνο.  Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό στην πραγματικότητα.

Η δημιουργία εξαίρετων προϊόντων τα οποία είναι καλώς κατασκευασμένα και τελειοποιημένα απαιτεί τόνους διαθέσιμου χρόνου και πρόσθετων πόρων (όπως design, περιεχόμενο, κτλ.). Υπάρχουν αρκετά ‘κρυφά κόστη’ τόσο στον χρόνο που αφιερώσατε όσο και στους συνεργάτες που συμμετέχουν. Η πώληση προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας σας φέρνει και άλλα τεχνικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε όπως:

  • τρόποι πληρωμής,
  • μεταφορικά,
  • και φορολογία.

Εάν δεν σας φαίνεται αρκετή δουλειά, θα χρειαστείτε επίσης μια καλά σχεδιασμένη, πειστική σελίδα καλωσορίσματος – landing page για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας έχει ισχυρό ρυθμό μετατροπής επίσκεψης σε αγορά – conversion rate.

Πρόσθετα βοηθήματα:

5. Λάβετε δωρεές από τους επισκέπτες

Δεν έχετε μιλιούνια από μηνιαίες επισκέψεις, αλλά έχετε μια δυνατή και ενεργή κοινότητα; Απλά ρωτήστε τους αναγνώστες σας για δωρεά!

Η αποδοχή των εφάπαξ δωρεών δεν είναι ένας γρήγορος δρόμος προς τον πλούτο, αλλά μπορεί να βοηθήσει ώστε να καλύψετε βραχυπρόθεσμα τα έξοδα σας, αν αυτό που έχετε να πείτε αρέσει στους επισκέπτες σας και θέλετε να στηρίξετε το ταξίδι σας.

Για παράδειγμα, το PayPal προσφέρει μικρά κουμπιά δωρεάς που χρειάζονται περίπου δέκα λεπτά μόνο για να τα προσθέσετε στον ιστότοπό σας. Αυτά τα κουμπιά σας προσφέρουν ένα γρήγορο τρόπο για να αποσβέσετε  μια καλή φιλοξενία ιστοσελίδων, τη δημιουργία νέων προϊόντων, την έρευνα και όλα τα άλλα κόστη για να διατηρήσετε ένα υγιές, ενεργό blog.

Για παράδειγμα, το katohika.gr με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες/μήνα δέχεται δωρεές από τους αναγνώστες του.

6. Αποδεχθείτε άρθρα και δημοσιεύσεις χορηγών (…αλλά με nofollow tag)

Ένας από τους συνήθεις τρόπους για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα από τον ιστότοπό σας είναι να ανεβάσετε τους αριθμούς επισκεπτών.

Μόλις τελειώσετε το χτίσιμο σταθερής επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας με μια αφοσιωμένη κοινότητα, υπάρχουν διάφοροι επιπλέον τρόποι για να δημιουργήσετε έσοδα από τη σκληρή δουλειά σας.

Για παράδειγμα, αρκετές εταιρείες βγαίνουν από το δρόμο τους και ψάχνουν για blogs που θα περιέχουν το διαφημιστικό τους περιεχόμενο. Η «εγγενής διαφήμιση» ‘Native advertising‘ λειτουργεί καλά κατ’αυτόν τον τρόπο, επειδή ενσωματώνεται με το κύριο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και συναντάται ως σχετική και διαφανής.

Μπορείτε επίσης να επιθεωρήσετε τα προϊόντα μιας εταιρείας με μια «διαφημιστική» προσέγγιση όπου μέρος του περιεχομένου (κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο) σας, γίνεται μέρος της διαφήμισης. Για παράδειγμα, εάν η ιστοσελίδα σας αφορά τα τελευταία παιχνίδια iOS για iPhones και iPads, ο δημιουργός μιας από αυτές τις διαφημίσεις θα  να παρουσιάσει την εφαρμογή του στους επισκέπτες σας με μια καλή και αναλυτική κριτική.

Όταν γίνει σωστά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα αμφίδρομο σενάριο νίκης. Εντούτοις – αν δεν γίνει στοχευμένα, με άσχετο ή ακατάλληλο περιεχόμενο ιστοσελίδας, μπορεί να διαβρώσει όλη την καλή θέληση του αναγνώστη που τόσο σκληρά κοπιάσατε για να φέρετε στην πρώτη θέση.

7. Δημιουργήστε ‘leads’ για άλλες εταιρείες

Οι επιχειρήσεις ευδοκιμούν με νέους πελάτες που διαβαίνουν τις πόρτες τους για να ρωτήσουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή, ψάχνοντας δημιουργικούς τρόπους για να βρουν νέες πηγές δυνητικών πελατών (leads) ώστε να τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν.

Για παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια ιστοσελίδα για τη διδασκαλία μαθηματικών δεξιοτήτων. Οι πληροφορίες των αναγνωστών σας (όπως το email ή ο αριθμός τηλεφώνου τους) θα έχουν μεγάλη αξία σε διάφορα ηλεκτρονικά σχολεία που θέλουν να πουλήσουν τα μαθήματά τους σε ανυπόμονους και δυναμικούς μαθητές.

Βασικά, “ενώνετε τις τελείες”· κάνοντας τον μεσάζοντα συστήνοντας δύο μέρη που μπορούν να ωφεληθούν το ένα από το άλλο. Παρόλο που είναι παρόμοιο με τον τρόπο λειτουργίας του affiliate marketing, στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει σημασία αν ο αναγνώστης σας καταλήξει να αγοράσει το προϊόν του ή όχι. Απλώς αναζητούν μια πρώτη επαφή σε αυτή τη φάση.

8. Χτίστε μια ‘λίστα email’

Αφιερώστε χρόνο στην ανάγνωση blog με συμβουλές ανάπτυξης, και θα δείτε τους ειδικούς να λένε “το χρήμα είναι στη λίστα“.

Απλά αναφέρονται στη λίστα των email σας, η οποία περιλαμβάνει τους σταθερούς αναγνώστες σας. Ο στόχος είναι να μετατρέψετε όσους ξένους επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας για πρώτη φορά, σε φανατικούς οπαδούς οι οποίοι θέλουν να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με το τελευταίο σας έργο ή περιεχόμενο που δημοσιεύσατε.

Βεβαίως αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική (και σίγουρα δεν θα πλουτίσετε εν μία νυκτί). Αλλά είναι και μια από τις καλύτερες, μακροπρόθεσμες μεθόδους ώστε να μετατρέψετε με επιτυχία το ιστολόγιό σας σε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση που κερδίζει χρήματα.

Μην ξεχνάτε ποτέ τη δημιουργία φιλότιμων σχέσεων με τους ακόλουθους σας. Προσφέροντας εξαιρετικές πληροφορίες ή δωρεάν βοηθήματα είναι ένας τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε. Το να σπαμάρετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας με ανεπιθύμητες προσφορές είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να καταχραστείτε την εμπιστοσύνη του αναγνώστη και να σαμποτάρετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Διαβάστε επίσης: “40 λαμπρoί αλλά εύκολοι τρόποι να χτιστεί ο κατάλογος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου

9. Στήστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (απαιτεί σκληρή δουλειά)

Διαβάστε ξεχωριστά το: “Μήπως έχεις ένα απλό blog – βιτρίνα; Πέρασε στην απέναντι όχθη με συναλλαγές

Οι ιστοσελίδες δεν είναι υποχρεωτικό να περιορίζονται στην παρουσίαση περιεχόμενου. Μπορούν να περιλαμβάνουν εργαλεία και προϊόντα σε ένα e-Shop.

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες e-Shop. Βεβαιωθείτε ότι το δικό σας καλύπτει μια μοναδική θέση στην αγορά, με λεπτομερή στρατηγική και τις τελευταίες τεχνικές marketing που ξεχωρίζουν από την μάζα.

Πως κατασκευάζω ένα επιτυχημένο e-Shop;

10. Πωλήστε το Website σας (Δημιουργία -> Πώληση -> Επανεπένδυση)

Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχει σχεδόν πάντα ένας υποψήφιος αγοραστής εκεί έξω για την ιστοσελίδα σας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν έχετε ένα website με τρεχούμενη επισκεψιμότητα (ή ακόμη και το ότι έχετε καταφέρει να πουλήσει ορισμένα προϊόντα, ή χώρο για διαφήμιση), τότε πιθανότατα να μπορείτε να το πωλήσετε σε κάποιον ώστε να βγάλετε ένα γρήγορο κέρδος.

Για να ‘μαστε ειλικρινείς, δεν συνηθίζουμε να συστήνουμε στους ανθρώπους να πουλήσουν την ιστοσελίδα ή το blog τους γιατί πιστεύουμε ότι πάντα μπορεί να δημιουργηθεί κάτι μεγαλύτερης αξίας με βάθος χρόνου.

Επίσης δεν γνωρίζετε πόσο επικερδής μπορεί να είναι αυτή η πώληση.

Κατά προσέγγιση, αν η ιστοσελίδα σας κερδίζει 500€/μήνα από διαφημιστικούς χώρους τότε ίσως μπορείτε να το πωλήσετε από 5.000€ – 12.000€ (το οποίο είναι 10 με 15 μηνιάτικα).

Αν αυτό φαίνεται κίνηση απελπισίας, καλύτερα να μην το κάνετε. Αν όμως δεν σας αρέσει και τόσο το αντικείμενο της ιστοσελίδας σας, ή βρήκατε κάτι το οποίο σας ενθουσιάζει ακόμη περισσότερο, τότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε με την πώληση της τρέχουσας ιστοσελίδας σας να αποκτήσετε ένα πολύ δυνατό κεφάλαιο για να ξεκινήσετε την νέα σας ιστοσελίδα.

Για κάθε δυνατή ιδέα, είμαστε διαθέσιμοι να την υλοποιήσουμε.

Που μπορώ να πωλήσω την ιστοσελίδα μου;

  • Flippa – Η πιο δημοφιλής αγορά ιστοσελίδων.
  • Empire Flippers – Το πρώτο website που πούλησαν ήταν το δικό τους.

***

Μέχρι εδώ καταγράψαμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα από τον ιστοσελίδα σας.

Ωστόσο… είμαστε ακόμη στο ξεφλούδισμα.

Παρακάτω ακολουθούν 23 επιπλέον τρόποι για να βγάλετε χρήματα από το website σας.

Λάβετε υπόψη ότι μερικοί τρόποι είναι ελαφρώς συνδεδεμένοι με τους παραπάνω, ωστόσο είναι ελάχιστα ‘out of the box’ (έτοιμοι προς χρήση).

 

Επιπλέον 23 τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από την ιστοσελίδα σας

11. Πουλήστε text-link ads (ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ) – Εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση (είτε το πιστεύετε είτε όχι) για διαφημίσεις με συνδέσμους σε κείμενο. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτά παραβιάζουν τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της Google (που σημαίνει ότι διατρέχετε τον κίνδυνο να τιμωρηθείτε).

Για να γλιτώσετε το πέναλτι, απλά κρατήστε το ‘nofollow’.

12. Εγκαταστήστε “infolinks” – Τα Infolinks είναι εναλλακτικές του AdSense διαφημίσεις, εύκολες στην παμετροποίηση. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουν υψηλή μετατροπή κέρδους και οι πληρωμές (με βάση ανά κλικ) θεωρούνται επίσης πολύ μικρές.

13. Χρησιμοποιήστε monetization επεκτάσεις – Μοιάζουν με το Google Adsense, ωστόσο εναλλακτικά μπορείτε να τις δοκιμάσετε. Π.χ. για το WordPress.

14. Εγκαταστήστε RSS feed ads. – Όπως το ακούτε. Χώρος διαφήμισης για απευθείας πώληση μέσω περιεχόμενου από ένα RSS feed.

15. Προσφέρετε  το καλό περιεχόμενο επ’αμοιβή – Εάν δημιουργείτε εκρηκτικό, φοβερό περιεχόμενο που οι επισκέπτες δεν το χορταίνουν… μπορείτε πάντα να προσπαθείτε να τους ζητάτε να πληρώσουν για κάποιο από αυτό! (Τρελό σενάριο, έτσι!) Πάντως εγώ είμαι εντάξει για το καλό περιεχόμενο. Λάβετε υπόψη σας – να μην ζητάτε από τους ανθρώπους να πληρώσουν αμέσως. Αντ ‘αυτού, παραμείνετε επικεντρωμένοι στην αύξηση του ακροατηρίου σας και των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας πρώτα.

Δείτε για παράδειγμα το δυνατό και ψαγμένο taklamakan.gr

16. Ξεκινήστε ένα κλειστό φόρουμ ή  μαθήματα – Ο καθένας μας έχει κάποιες μοναδικές δεξιότητες με τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν και άλλοι. Η δημιουργία ενός απλού φόρουμ ή μαθημάτων είναι ένας εύκολος τρόπος για να βοηθήσετε τους άλλους και να δημιουργήσετε επαναλαμβανόμενα εισοδήματα ταυτόχρονα.

17. Ξεκινήστε μια πλατφόρμα Εύρεσης Εργασίας – Η δημιουργία μιας πλατφόρμας εύρεσης εργασίας στον ιστότοπό σας είναι ένας άλλος απλός και εύκολος τρόπος για τη συλλογή πρόσθετων χρημάτων – όταν οι άνθρωποι δέχονται διαφορετικές προσφορές εργασίας από διάφορες εταιρείες ή ιδιώτες.

18. Προσφέρετε τις συμβουλές σας – Η παροχή συγκεκριμένων συμβουλών και η παροχή υπηρεσιών μπορεί να σας βοηθήσει να αποκομίσετε αξιοπρεπή χρηματικά ποσά, ενώ άλλες μορφές “παθητικών” εσόδων χρειάζονται επιπλέον λίγο χρόνο για να δημιουργηθούν. Μπορείτε να προσφέρετε αυτές τις υπηρεσίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φόρουμ ή ακόμα και τηλεδιάσκεψης (π.χ. Skype).

19. Προσθέστε τη “hire me” σελίδα στην ιστοσελίδα σας – Η νέα σας ιστοσελίδα ή το blog είναι ένα τέλειο μέρος για τις freelance υπηρεσίες σας. Η παρουσίαση δειγμάτων ή η απόδειξη προηγούμενων έργων θα σας βοηθήσει να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες να προσληφθείτε ή να σας αναθέσουν κάποιο έργο.

20. Πουλήστε ή ενοικιάστε εσωτερικές σελίδες – Δεν είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά ίσως να εκπλαγείτε με το τι οι επισκέπτες σας θα ήθελαν να νοικιάσουν ή που να ξοδέψουν χρήματα!

21. Προβάλετε pop-up διαφημίσεις – Τα αναδυόμενα παράθυρα μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικά. Ωστόσο, είναι επίσης δεν παύουν να είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να κερδίσετε κάποια γρήγορα χρήματα.

22. Χρησιμοποιείστε κλειδώματα περιεχόμενου – Το ‘κλείδωμα περιεχομένου’ είναι παρόμοιο με το κρύψιμο ή την προστασία μερών περιεχομένου μέχρις ότου ένας επισκέπτης ολοκληρώσει κάποια ενέργεια για να το εξαργυρώσει. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να πληρώσουν ένα μικρό ποσό, ή να κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση.

23. Προβάλετε ηχητικές διαφημίσεις – Είναι σχετικά νέα μέθοδος και γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένη. Προσωπικά, δεν το έχω δοκιμάσει. Αλλά άρθρα αναφέρουν ότι φαίνεται πολλά υποσχόμενη.

24. Πουλήστε ένα e-book – Αυτό είναι κάτι σχετικά απλό. Πολλοί άνθρωποι πωλούν ηλεκτρονικά βιβλία μέσω του ιστότοπού τους. Για παράδειγμα: Εάν μια ιστοσελίδα με συνταγές και μαγείρεμα; μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και να πουλήσετε το δικό σας e-book βιβλίο συνταγών σε μορφή pdf. Το ίδιο ισχύει για σχεδόν για κάθε κατηγορία περιεχόμενου. Μετατρέπετε την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας σε pdf αρχείο και το πουλάτε.

25. Οργανώστε ένα συνέδριο γύρω από το website σας – Αρκετή δουλειά αλλά με μεγάλη υποσχόμενη απολαβή.

26. Οργανώστε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης – Κάτι σαν συνδυασμός με την πώληση του περιεχομένου σας και την παροχή συμβουλών ή υπηρεσιών.

27. Φιλοξενείστε webinars επί πληρωμή – Παρόμοιο με το προηγούμενο, όπου είναι κατά ένα μεγάλο μέρος συνδυασμός συμβουλών μέσω περιεχομένου και ενός προγράμματος διδασκαλίας.

28. Δημιουργήστε website συνδρομών – Ακόμη μια βαθμίδα του μοντέλου «info-business» που έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να φέρνει επαναλαμβανόμενα έσοδα.

29. Προσφέρετε κουπόνια (με affiliate links) – Οι άνθρωποι αναζητούν με ανυπομονησία κουπόνια έκπτωσης και προώθησης για τα πάντα, από  ρούχα μέχρι ταξίδια και διακοπές. Εάν μπορείτε να βρείτε και να προσφέρετε ένα έγκυρο κουπόνι, μπορείτε επίσης και να αποκομίσετε την χρηματική προμήθεια σας.

30. Φιλοξενείστε δημοσκοπήσεις στην ιστοσελίδα σας – Δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά εύκολο να το κάνετε!

31. Προσφέρετε συγγραφικά πακέτα – Μπορείτε εύκολα να κερδίσετε 20€ – 30€ ανά 500-λέξεις γράφοντας άρθρο για άλλες εταιρείες ή άτομα. Υπάρχει επίσης τεράστια προοπτική για τους ομιλητές που γνωρίζουν άπταιστα τη χρήση διαφορετικών γλωσσών, καθώς πολλές εταιρείες επιθυμούν οι ιστότοποι τους να μεταφράζονται από αυτούς που μιλούν τη μητρική γλώσσα.

32. Δημιουργήστε έναν επί πληρωμή κατάλογο επιχειρήσεων – Χρεώνετε τους χρήστες για την εμφάνιση της επιχείρησης τους σε σχετικές λίστες ή με συνδρομή.

33. Απλά αντιγράψτε τι κάνουν και οι άλλοι – Αυτό ειδικά λειτουργεί άψογα στις τοπικές κοινωνίες! ???? Εκεί που βλέπουμε τι λειτουργεί ακριβώς. Άλλη η αγορά σε μια μικρή χώρα, και εντελώς διαφορετική σε μια μεγάλη ήπειρο.


Υ.Γ. Αν έχετε κάποια ιδέα από τις παραπάνω και χρειάζεστε να την υλοποιήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας:

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

 

Αν γνωρίζετε και άλλους τρόπους για να βγάλει κάποιος χρήματα από την ιστοσελίδα του, θα χαρούμε να το δημοσιεύσετε στα σχόλια του άρθρου εδώ πιο κάτω.

Related Posts