Scroll Top

Πείτε “Όχι” σε αυτά τα 6 πράγματα και η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο

Jobs_Web-say-no

Μπορεί να είναι δύσκολο πολλές φορές να πούμε “όχι” σε ανθρώπους που μας ζητούν κάτι. Αυτό πολλές φορές γεννά προβλήματα στη ζωή μας και ειδικά στις επιχειρήσεις. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και κυλά γρήγορα και πρέπει να είναι ποιοτικός.

Να έχετε ένα όνειρο και να βάζετε στόχους για να το πραγματοποιήσετε.

Κάθε πρωί, πρέπει να ελπίζετε και να προετοιμάζεστε για κάτι περισσότερο στη δουλειά σας. Όταν η δουλειά σάς πιέζει ασφυκτικά, πρέπει να λέτε “όχι” σε ανούσια γεγονότα και καταστάσεις, ώστε να ανοίξετε χώρο στην καθημερινότητά σας για πιο σημαντικά γεγονότα. Φροντίστε να απομακρύνεστε και να αρνείστε πράγματα που δεν σας αφορούν, όπως αυτά τα 6 που αναφέρονται παρακάτω. Η ζωή σας και η δουλειά σας θα εξελιχθεί προς το καλύτερο και θα δημιουργείτε κάθε μέρα όλο και περισσότερο, αγαπώντας αυτά που κάνετε και βάζοντας νέους στόχους.

1. Προβλήματα τρίτων

Η ζωή είναι δύσκολη για όλους μας. Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να φορτώνετε τα προβλήματά σας σε κάποιον άλλο και ίσως να μην το συνειδητοποιήσετε και ποτέ. Εάν όμως εσείς προσπαθείτε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας και κάποιος αντιδρά εξαιτίας των προβλημάτων του που σας έχει φορτώσει, εξαρτάται από εσάς να θα πείτε “όχι” και αν θα προχωρήσετε παραπέρα ή αν θα παραμείνετε εκεί. Δεν χρειάζεστε δράμα στη ζωή σας.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα πρέπει να αγνοοείτε κάποιους ανθρώπους στα social με αρνητική κριτική και να καθαρίσετε αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σας. Μπορείτε ακόμα και να τερματίσετε επιχειρηματικές συνεργασίες που δεν οδηγούν σε άνοδο και δε συμβαδίζουν με τον σκοπό της επιχείρησής σας και του οράματός σας.

2. Καταστάσεις που εξαρχής μας εξαγριώνουν

Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που όλοι μας γνωρίζουμε καλά ότι δεν θέλουμε να κάνουμε. Αλλά μένουμε με αυτό και συνηθίζουμε.

Μπορεί να είναι συναντήσεις με ανθρώπους που ξέρουμε πως θα μας εξαγριώσουν. Επαγγελματικές συναντήσεις με επιχειρηματίες που μιλούν χωρίς κανέναν σκοπό και πράξεις. Συνεργασίες με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν είναι σοβαροί και σωστοί επαγγελματίες. Όταν θα πείτε “αρκετά έως εδώ”, θα νιώσετε να φεύγει ένα βάρος από τους ώμους σας. Το μυαλό σας και η επιχείρησή σας θα απελευθερωθούν και θα αρχίσει η ποιοτική σας άνοδος!

 3. Παραμένουμε σε κάτι που μισούμε

Ίσως να νιώθετε κολλημένος και να πιστεύετε πως κάποιος χωρίς μεταπτυχιακά δε μπορεί να πετύχει τίποτα καλύτερο. Πείτε “όχι” σε αυτό και εργαστείτε σκληρά για μερικά χρόνια, ώστε να μπορέσετε να κάνετε πραγματικότητα το όνειρό σας και να ανήκετε στον χώρο των επιχειρήσεων της αγοράς. Κάθε πρωί που ξυπνάτε, να αγαπάτε αυτό που κάνετε και γι’ αυτό που δουλεύετε.

Διαβάστε ποια είναι τα 10 Πράγματα που δεν χρειάζονται… Ταλέντο στη ζωή.

4. Ανθυγιεινές συνήθειες

Όλοι μας αγαπάμε το φαγητό. Το δύσκολο είναι να μην κάνουμε καθημερινή μας συνήθεια το γρήγορο φαγητό. Κάποια στιγμή θα πάρουμε κιλά και δεν θα καταλάβουμε πώς έγινε. Πείτε “όχι” σήμερα σε αυτήν την κακή συνήθεια. Το αποτέλεσμα; Περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά σας, καλύτερη εστίαση στην επιχείρησή σας και τη δουλειά σας και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, που αυτό συνεπάγεται με την αυτοπεποίθηση. Η ζωή είναι όμορφη. Ταξιδέψτε συχνά, ακόμα και για επαγγελματικούς σκοπούς και γνωρίστε νέους πολιτισμούς και διαφορετικούς ανθρώπους.

5. Τοξικές σχέσεις

Κάντε εκκαθάριση των αρνητικών ανθρώπων από τη ζωή σας και θα σας ανακουφίσει. Πείτε “όχι” σε ό, τι δεν σας φέρνει ευτυχία. Οι τοξικές σχέσεις, θα σας κρατήσουν εκτός τροχιάς και θα κάνουν τη ζωή σας ανυπόφορη. Καθαρίστε τυχόν αρνητικότητα από τη ζωή σας και την επιχείρηση ή κρατήστε μακρυά σας τέτοιου είδους συναναστροφές.

6. Μένοντας στο Παρελθόν

Για να θεραπευτείτε από οποιαδήποτε κακή κατάσταση του παρελθόντος, πρέπει να ξεφύγετε και να απελευθερωθείτε.

Το “όχι” δε σημαίνει πως θα το λέτε όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε. Η ζωή περνά εποχές και μερικές είναι περισσότερο πιεσμένες από άλλες. Το θέμα είναι να βεβαιωθείτε εσείς,  ότι κάνετε πράγματα που θέλετε να κάνετε και που σας οδηγούν στο είδος της ζωής που σας κάνει ευτυχισμένους και στο είδος των επιχειρήσεων που επιθυμείτε.

Μην αφήνετε λόγια τρίτων να αποφασίζουν για εσάς. Αυτή ειναι η ζωή η δική σας ζωή. Αυτή είναι η δουλειά σας.

Μπορείτε να αποφασίσετε.

Πείτε “όχι” σε πράγματα που δεν έχουν νόημα για εσάς.

Πείτε “όχι” σε πράγματα που δεν νιώθετε πως είναι σωστά για εσάς.

Εμπιστευθείτε τη διαίσθησή σας. Γνωρίζετε πολύ καλά αν θέλετε να κάνετε κάτι ή όχι.

Μην πιέζεστε να λέτε ναι.

Διαβάστε επίσης7 Τρόποι να μάθεις να εργάζεσαι με κίνητρο. Όχι αντιδραστικά!

πηγή: www.entrepreneur.com

Related Posts