Scroll Top

Το 360 marketing λύνει τα χέρια σε κάθε επιχείρηση

landscape2

Τι είναι τελικά το 360 marketing ; Μια εύλογη ερώτηση που ρωτάει κάθε επιχειρηματίας που πραγματικά θέλει να εκτοξεύσει της πωλήσεις της επιχείρησης του αλλά και να κατασκευάσει μια άριστη εικόνα για το brand του.

Τι είναι το 360 marketing ;

Ξεκινώντας , ο όρος 360 μάρκετινγκ αναφέρεται σε ένα στρατηγικό πλάνο που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο παραδοσιακό και μοντέρνο μάρκετινγκ , καθώς διαπνέει το καταναλωτικό ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος . Με λίγα λόγια , ο καταναλωτής δέχεται ερεθίσματα από πληθώρα καναλιών που τον βομβαρδίζουν με διαφημιστικά μηνύματα 24 ώρες το 24ωρο . Βλέπει τη διαφήμιση της αγαπημένης του σοκολάτας σε μια μεγάλη πινακίδα στο δρόμο , σε banner στη στάση του λεωφορείου , στην τηλεόραση και έπειτα την ώρα που χαζεύει στα social media …

Οφέλη της διαδικασίας

Πίσω από τα ευεργετικές επιδράσεις αυτής της διαδικασίας , κρύβεται μια βαθύτερη στρατηγική δομή. Αυτή έχει ως επιστέγασμα την πλήρη κατανόηση των αναγκών του καταναλωτή και πιο σημαντικά το προφίλ του ( ηλικία , φύλο , ενδιαφέροντα , κτλ ) . Έτσι , δημιουργείται μια εξατομικευμένη καμπάνια , όπου δεν είναι προϊοντική αλλά δημιουργεί μια εμπειρία , συναισθηματικά φορτισμένη , στον παραλήπτη του μηνύματος.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το σύγχρονο 360 marketing έχει ως εφαλτήριο την εργαλειοθήκη τoυ digital marketing . Tα εργαλεία αυτά δίνουν την ευχέρεια σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να αντλήσουν δεδομένα , με μηδενικό κόστος , για το προφίλ των πελατών τους και να καταλάβουν έτσι περισσότερα για το αγοραστικό κοινό και τις προτιμήσεις τους . Τα πληροφοριακά δεδομένα προέρχονται από τις διαφημιστικές πλατφόρμες της Google αλλά και των υπόλοιπων social media με απόλυτη ακρίβεια και real time ανταποκρισιμότητα . Από τα στοιχεία αυτά , κάθε επιχείρηση δύναται επικεντρωθεί σε διαφημιστικά σποτ σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα ή και ιστοσελίδες που συνάδουν με το προφίλ και τις προτιμήσεις των πελατών της , την ώρα και την περίοδο της επιλογής της , με απότοκο την απόλυτη στόχευση του κοινού της .

Γιατί να εμπιστευτώ ένα digital marketing agency για τους υπόλοιπους τομείς του παραδοσιακού marketing;

Αναντίρρητα , η εκπροσώπηση στα παραδοσιακά media ( TV , Radio , Τύπος ) καθίσταται ακόμα και σήμερα ένα ισχυρό επικοινωνιακό όπλο στα χέρια των επιχειρήσεων , που όμως απαιτεί το ανάλογο χρόνο , κόστος και τεχνογνωσία . Τα παραδοσιακά media shops στηρίζονται αποκλειστικά στην ικανότητα τους να διαπραγματεύονται στην χρηματαστηριακή αγορά του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου , που είναι μεν αποτελεσματική στο κομμάτι του awareness , αλλά δεν κεφαλαιοποιεί αυτό το κομμάτι σε πελάτες . Εκεί , λοιπόν , δίδονται οι απαραίτητες λύσεις μέσω του digital marketing.

Η συνοχή ανάμεσα στα κανάλια είναι το παν

Πως διεκπεραιώνεται εν τέλει η διαδικασία ; Αρχικά , μέσα από το digital agency σου κατασκευάζεις μια ποιοτική σελίδα ή ένα ποιοτικό e-shop που συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία για ένα αγαστό user experience . Εν συνεχεία , καταρτίζεις ένα ολιστικό 360 media plan , όπου το διαφημιστικό budget επιμερίζεται τόσο στα παραδοσιακά κανάλια marketing όσο και στα digital κανάλια . Από εκεί και πέρα , ξεκινάει το καταναλωτικό ταξίδι , όπου ο καταναλωτής , βλέποντας τη διαφήμιση στην τηλεόραση ή στο αγαπημένο του ειδησεογραφικό portal , ανακατευθύνεται στο εταιρικό site . Εκεί ακόμα και εάν δεν πειστεί για το προϊόν ή υπηρεσία , οι remarketing ads τον ακολουθούν στα υπόλοιπα social media , δημιουργώντας έναν ανατροφοδοτούμενο κύκλο , όπου η αρχική διαφήμιση στην τηλεόραση καθίσταται μια επένδυση μηδενικού ρίσκου , καθώς αναπαράγεται στα digital κανάλια .

Γιατί , λοιπόν , να επιλέξει κάποιος τα παραδοσιακά media στο σύγχρονο digital κόσμο;

Το πραγματικό 360 marketing συνδυάζει τα θετικά χαρακτηριστικά των δύο διαφημιστικών κόσμων . Συχγωνεύει την αίγλη της τηλεόρασης με την αποτελεσματικότητα του digital marketing . Το πιο σημαντικό , όμως , είναι ότι κάθε επιχείρηση από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη , μπορεί να καρπωθεί τα οφέλη της παραδοσιακής διαφήμισης με μικρό κόστος , αφού κεφαλαιοποιεί την αναγνωρισιμότητα της σε πελάτες με τα digital εργαλεία .

Εσείς ενδιαφέρεσθε να μάθετε περισσότερα για το απόλυτο 360 marketing ; Βρείτε τις απαντήσεις σας στη Digiastar